Vedetă TVR, într-un mare dosar de corupție. Prejudiciu de un milion de euro

O vedetă a Televiziunii Române a fost adusă la sediul DNA într-un dosar de corupție. Procurorii estimează prejudiciul la un milion de euro. 

UPDATE 19:30 - Ema Pendiuc a fost reţinută de procurorii DNA în dosarul în care tatăl ei este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice. Ema Pendiuc a ieşit în urmă cu puţin timp din sediul DNA, încătuşată. Ea a fost condusă la un centru de reţinere şi arest preventiv. Urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Nu mai puțin de 18 percheziții domiciliare au avut loc, joi dimineață, în București și Pitești. Printre domiciliile vizate de anchetatori s-a numărat și cel al primarului din Pitești, Tudor Pendiuc. El a fost escortat și dus la sediul Primăriei Pitești pentru a asista la pecheziții și ulterior a fost adus în Capitală, pentru audieri într-un dosar de corupție, la sediul DNA. Faptele de corupție sunt cu privire la acordarea unor contracte de achiziții publice mai multor firme. Unul dintre contracte ar avea legătură cu achizițiile făcute de Regia de Transport Public Pitești, privind cumpărarea unor autobuze. Prejudiciul estimat de procurorii este de un milion de euro. 

În același dosar, la sediul DNA a fost adusă și fiica primarului, Emanuela Pendiuc. Ea este jurnalistă a TVR internațional și TVR 2 și fost jurnalistă TVR 3. Procurorii au suspiciuni că pe numele ei,  primarul Tudor Pendiuc ar fi primit un apartament de lux într-o zonă rezidențială din Capitală (imagini cu apartamente din complexul respectiv pot fi văzute în galeria foto de la începutul articolului).

Elena Emanuela Pendiuc s-a căsătorit în mai 2011, la nuntă fiind invitate 600 de persoane.

Potrivit publicației locale "Curierul" slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ajutat de un sobor de nouă preoţi, dar şi de unul din cele mai bune coruri bisericeşti din ţară.

Tatăl miresei, primarul Tudor Pendiuc, a fost cel care a oficiat unirea celor doi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel