EXCLUSIV  Vedetă pe Facebook pentru un gest firesc. „Normalitatea nu e la ea acasă în România!!!” - VIDEO

Foto: Oana Racheleanu
Foto: Oana Racheleanu

Peste 470.000 de vizualizări pe Facebook. Peste 3.500 de distribuiri. Zeci de mesaje. Acestea sunt cifrele ce se învârt în jurul unei filmări publicate pe reţeaua de socializare Facebook. 

Oana Racheleanu, după cum însuşi spune, este cu „sprâncenele în creștet de uimire", după ce o filmare în care înapoiază o sticlă ce a fost aruncată în iarbă a devenit virală în mediul online.

„La începutul lui august, pe 7 mai exact, mă întorceam cu prietenul meu spre București de la Măcin, județul Tulcea. Eram la Drajna, la trecerea de cale ferată, unde toate mașinile așteptau să se ridice bariera. Stăteam la volan plictisită și priveam înainte, când din jeepul aflat la o mașină de a noastră a zburat pe geam o sticlă de plastic. Cu boltă, direct în iarbă. Am făcut ochii mari și am ținut gura deschisă a mirare câteva fracțiuni de secundă. „Ai văzut?", l-am întrebat pe prietenul meu. El, foarte prins de ce făcea pe telefon: „Da". Câteva momente scurte de liniște. „Băi, eu mă duc!", zic. Și el: „Du-te dacă vrei".

Mi se urcase sângele în cap de nervi. Am pășit furioasă spre zona unde am văzut zburând PET-ul și când m-am uitat în iarbă, am văzut foarte multe gunoaie (sticle, ambalaje). (...) Am încercat să calculez care ar putea fi al lor, dar până la urmă am ales intuitiv. M-am apropiat de portiera din dreapta a mașinii și i-am făcut semn băiatului din interior să deschidă geamul. Am spus ferm, dar nu agresiv: „Cred că v-a căzut asta", iar tipul a răspuns, puțin încurcat: „Da, da". A luat PET-ul, eu am plecat spre mașină, m-am întors cu privirea să le verific numărul mașinii, în cazul în care, habar n-am, ne-ar fi șicanat în trafic. Când am ajuns la mașină am văzut că Teddy filmase toată faza", a scris tânăra pe oanaracheleanu.ro.

Întrebată de redactorii DC News ce-i trecea prin minte când a coborât din maşină pentru a ridica sticla care a fost aruncată, Oana a spus că nu şi-a făcut scenarii. „N-am stat să-mi imaginez că o să mă înjure, că o să mă lovească. de-asta am şi zis că probabil am fost puţin inconştientă, dar am simţit că nu pot tolera aşa ceva", a zis Oana.

„Persoana din dreapta a acceptat petul, nimeni din maşină nu a zis nimic altceva, nu au avut nicio reacţie violentă, nu l-au aruncat iarăşi pe geam în urma mea. De-aia am şi ales să folosesc un ton ironic în postare, pentru că probabil şi-au învăţat lecţia", a mai spus Oana pentru DC News. În ceea ce-i priveşte pe proprietari, după ce filmarea a luat amploare, a spus că nu au căutat-o.

După cum precizam la început, au curs mesajele în mediul online. Vă redăm câteva dintre acestea: „Normalitatea nu e la ea acasă în România!!!", „Normalitatea e ieşită din comun într-o lume atât de imorală ca needucata noastră patrie", „E cel mai firesc lucru! Dar puţini îl fac", „Şi eu fac asta şi sper să fim cât mai mulţi", „Felicitări!".

Oana a ajuns să fie felicitată pentru un gest firesc, „de mă crucesc de vreo două zile. Ceea ce îşi doreşte cu adevărat este ca oamenii să devină proactivi, deoarece, spune ea, este mult mai riscant să stăm și să așteptăm. „E mult mai riscant pentru că în așteptarea asta o să fim conduși de reguli nescrise cu care nu rezonăm".

Oana Racheleanu este de profesie jurnalist, însă în sufletul ei este un povestitor aflat mereu în căutare de oameni despre care să scrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel