Vești importante pentru medici: Ce se va întâmpla cu gărzile

[] []

28 iul 2016 / 23:12
Salveaza PDF Comentarii
Pacienții se întorc la medicii de familie pentru ștampile și semnături de care nu au nevoie
Pacienții se întorc la medicii de familie pentru ștampile și semnături de care nu au nevoie

La ieșirea de la discuțiile avute la Ministerul Sănătății pe tema gărzilor medicilor, ministrul Muncii a declarat că gărzile suplimentare vor conta ca vechime în muncă și în specialitate, iar medicii care au doar gărzi vor beneficia de concediu.

"Discuția nu a fost doar să aflăm de data acesta ce mai vor sindicatele. Am avut mai multe discuții anterioare. Am venit cu soluții. Pe partea de Codul Muncii am venit cu niște lucruri care clar ajută. Am explicat astăzi că am rezolvat împreună cu Ministerul Sănătății problema vechimii și mai bine zis a faptului că timpul pe gărzile suplimentare va conta ca vechime în muncă și ca vechime în specialitate. Lucrul acesta nu era clarificat. L-am clarificat împreună, în discuțiile bilaterale, în echipă, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății", a spus Dragoș Pîslaru, potrivit știripesurse.

Un alt lucru care s-a discutat a fost cel al plății sporurilor de noapte pentru gărzile care se fac pentru completarea orelor de lucru.

"Am agreat în același timp ca pentru contractul individual de muncă al medicilor care au doar gărzi, atunci evident trebuie să beneficieze de concediu, conform prevederilor Codului Muncii. Este un lucru absolut firesc și care decurge ca urmare acestui lucru pe care l-am permis prin OUG 20, de a exista contract individual de muncă separat", a afirmat Dragoș Pîslaru.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23