”Vești excelente din economie”, anunțate de Ioana Petrescu

Fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, a prezentat, joi, citând date furnizate de Institutul Național de Statistică, mai multe ”vești excelente din economie”.

Iată mesajul postat de Ioana Petrescu pe pagina sa de Facebook:

”Vesti excelente din economie:

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul semestru cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,87 miliarde lei, potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%, în timp ce alte cheltuieli au scăzut cu 0,1%.

În trimestrul al doilea, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 6,7% față de același interval de anul trecut, la 15,01 miliarde lei.

Totodată, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut la șapte luni, față de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv 5,5%.

Citește și: Efect bombă al negocierilor între partide pe Noul Cod Fiscal: Cresc impozitele!

Evoluţia a fost influenţată de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, în urcare cu 13,3% (serie brută), dar și de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,5%, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntu, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel