EXCLUSIV  Vaticanul își apropie poziția de Ortodoxie. Cutremur în lumea catolică

 

Situația din Franța a determinat Vaticanul să reacționeze, apropiindu-și poziția de cea a Ortodoxiei. Sfântul Scaun a dat publicității  instrucțiuni în ceea ce privește incinerarea morților.

Astfel, Biserica Catolică se opune ferm conservării urnei cu cenușa aparținând răposaților în casă și mai ales a împrăștierii cenușii în natură. Chiar dacă nu respinge incinerarea, așa cum face Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică a recomandat, astăzi, înhumarea în pământ și a cerut  credincioșilor să nu cedeze ”modei” incinerărilor. Presa franceză consideră că avertismentul tras de Sfântul Scaun este urmare a situației grave din Hexagon, unde proporția familiilor care aleg incinerarea a crescut de la 1%, în urmă cu trei decenii, la circa 33%.

În România, a provocat o vie dezbatere publică poziția Bisericii Ortodoxe, care a condamnat incinerarea lui Sergiu Nicolaescu . ”Înmormântarea, a explicat pentru DCNews publicistul Dan Ciachir, respectă modelul Mântuitorului înhumat în pământ, pentru a reînvia a treia zi, după Scripturi. Ca urmare, la noi nu este acceptată incinerarea, ci doar tolerată, în cazurile excepționale. De pildă, atunci când nu este posibilă repatrierea corpului neînsuflețit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel