EXCLUSIV  Vaticanul își apropie poziția de Ortodoxie. Cutremur în lumea catolică

DCNews Team / 25 oct 2016 / 19:08 Salveaza PDF Comentarii

 

Situația din Franța a determinat Vaticanul să reacționeze, apropiindu-și poziția de cea a Ortodoxiei. Sfântul Scaun a dat publicității  instrucțiuni în ceea ce privește incinerarea morților.

Astfel, Biserica Catolică se opune ferm conservării urnei cu cenușa aparținând răposaților în casă și mai ales a împrăștierii cenușii în natură. Chiar dacă nu respinge incinerarea, așa cum face Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică a recomandat, astăzi, înhumarea în pământ și a cerut  credincioșilor să nu cedeze ”modei” incinerărilor. Presa franceză consideră că avertismentul tras de Sfântul Scaun este urmare a situației grave din Hexagon, unde proporția familiilor care aleg incinerarea a crescut de la 1%, în urmă cu trei decenii, la circa 33%.

În România, a provocat o vie dezbatere publică poziția Bisericii Ortodoxe, care a condamnat incinerarea lui Sergiu Nicolaescu . ”Înmormântarea, a explicat pentru DCNews publicistul Dan Ciachir, respectă modelul Mântuitorului înhumat în pământ, pentru a reînvia a treia zi, după Scripturi. Ca urmare, la noi nu este acceptată incinerarea, ci doar tolerată, în cazurile excepționale. De pildă, atunci când nu este posibilă repatrierea corpului neînsuflețit”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24