Vaticanul a anunțat când va fi canonizată Maica Tereza

Papa Francisc a semnat marți decretul de canonizare a Maicii Tereza de Calcutta. Maica Tereza va fi declarată sfântă pe data de 4 septembrie, cu o zi înainte de comemorarea ei, la 19 ani de la moarte, în acest oraș indian și în plină desfășurare a Anului Extraordinar al Milostivirii, relatează EFE.

Suveranul Pontif a prezidat marți la Vatican Consistoriul Ordinar Public pentru canonizarea mai multor persoane beatificate, printre care și Maica Tereza originară din Albania, a cărei canonizare a fost deja semnată de papa Francisc.

Anunțul intervine după ce Biserica Catolică a aprobat în unanimitate "vindecarea extraordinară" a unui bărbat din Brazilia, în 2008, aflat în fază terminală în urma unor grave probleme cerebrale, după ce acesta s-a întâlnit cu viitoarea sfântă.

Cu aprobarea din partea Papei a acestui al doilea miracol, considerat obligatoriu pentru canonizare, s-a încheiat procesul în cadrul căruia Maica Tereza a fost beatificată în 2003, în timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea, care a numit-o "neobosita binefăcătoare a omenirii".

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregațiile "Misionarele Carității" și "Misionarii Carității". După o viață dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel