Vasluian care trebuia să stea în izolare, prins la graniță când încerca să intre în țară

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Caz mai rar întâlnit: un bărbat care trebuia să se afle în izolare a fost prins... când voia să revină în ţară. 

Un vasluian cu COVID, trimis în izolare, a fost prins la frontieră în judeţul Arad, când se întorcea în țară, după o tentativă de a ajunge în Cehia. Vasluianul nu se aștepta la dosar penal dacă va fi prins, ci la amendă. Infectat cu SARS CoV-2, un vasluian care trebuia să fie în izolare acasă a fost prins la Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Joi, bărbatul în vârstă de 33 de ani din Vaslui s-a prezentat la Nădlac ca să intre în România.

După controale, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul apare în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2 și trebuia să se autoizoleze acasă, în județul Vaslui.

Potrivit Jandarmeriei Arad, bărbatul s-a prezentat la un centru de testare din Arad, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Cehia. După câteva ore a primit rezultatul care confirma infectarea cu SARS Cov2, motiv pentru care s-a întors în România. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, informează Mediafax.

Vezi şi: Bilanț coronavirus. 30.168 de cazuri noi și 72 de decese, în ultimele 24 de ore

Autoritățile anunță sâmbătă 30.168 de noi cazuri și 72 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Crește numărul adulților internați la ATI, dar scade cel al copiilor.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30.168 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.556 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.222 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.176.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 47.823 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.899.522 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.403 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 59.932 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel