Vaslui: Elev CALIFICAT în finala națională la patru discipline

Bogdan Bolojan / 18 Martie 2018 / 18:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul "Emil Racoviţă" din municipiul Vaslui s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la patru discipline. 

Alin Sava s-a clasat primul din judeţ la olimpiadele de Chimie, Fizică, Matematică şi Informatică. El a declarat că pentru a avea timp să se pregătească şi pentru că îşi doreşte să studieze mai departe Matematica şi Informatica a ales să se prezinte doar la olimpiadele de la cele două discipline, care vor avea loc în perioada următoare la Constanţa şi Satu Mare. 

"Anul trecut am fost pe primul loc la şase discipline, iar anul acesta am reuşit să mă calific la naţională doar la patru materii. Voi merge la olimpiadele de Matematică şi Informatică, pentru că acestea sunt materiile pe care vreau să mă axez şi pe viitor. Pasiune pentru Informatică a început în clasa a V-a, când am descoperit tainele acestei materii, la un Clubul Elevilor. Am continuat să studiez şi am ales să merg la clasa de Informatică de la Liceul "Emil Racoviţă" datorită domnului profesor Dan Pracsiu", a declarat Alin Sava. 

Ar vrea să studieze informatica mai devreme 

Elevul spune că a fost norocos să descopere Informatica de la o vârstă fragedă şi susţine că această materie s-ar putea studia, măcar ca disciplină opţională, chiar de la ciclul gimnazial. 

"La clase mici, şcoala nu oferă posibilitatea studiului acestei discipline. Poate ar fi o idee bună introducerea acestei materii, măcar opţional, cu toate că este un obiect greu, care le pune probleme chiar şi elevilor de liceu", a mai spus Alin Sava. 

Două-trei ore de învățat 

Adolescentul a precizat că alocă aproximativ două-trei ore pe zi studiului şi că are timp şi pentru alte activităţi specifice vârstei. 

"Alin Sava este unul dintre copiii cu care noi ne mândrim. Acum a reuşit performanţa de a se califica la patru discipline şcolare la fazele naţionale ale olimpiadelor, iar acest lucru înseamnă muncă şi dăruire, atât din partea sa, cât şi din partea profesorilor care îl pregătesc. Sunt sigur că, la fel ca alţi elevi merituoşi de la liceul nostru, Alin va continua să facă performanţă. Este un copil a cărui poveste trebuie spusă, a cărui performanţă trebuie cunoscută. Îi urez succes!", a declarat directorul Liceului "Emil Racoviţă", Florin Hulubei, conform Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26