Vaslui: Cursuri de prim-ajutor pentru poliţiştii de la rutieră şi de la ordine publică

Poliţiştii rutieri şi cei care activează la ordine publică vor participa în perioada următoare la cursuri de prim-ajutor de bază, a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Şeful instituţiei, Doru Gabriel Panţiru, a precizat, pentru AGERPRES, că în activitatea lor poliţiştii au de-a face destul de des cu anumite situaţii speciale, în care ar putea oferi ajutor unor victime înainte de sosirea echipajelor medicale, motiv pentru care este foarte important să aibă noţiuni de bază în ceea ce priveşte acordarea primelor îngrijiri.

'Astfel de cursuri de prim-ajutor sunt utile mai ales pentru poliţiştii care vin frecvent în contact cu cetăţenii şi în primă fază ele vor fi organizate pentru poliţiştii rutieri şi cei care lucrează la ordine publică', a declarat inspectorul-şef al IPJ Vaslui. Şeful IPJ Vaslui a menţionat că a luat deja legătura cu medicul coordonator UPU - SMURD Vaslui, Carmena Piseru, cu care a discutat despre demararea acestor cursuri. Urmează să fie stabilit locul de desfăşurare a cursurilor şi să fie formate seriile cu poliţiştii care vor participa, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel