Vasile Ioana, în lacrimi privind războiul din Ucraina: Suntem de partea celor agresați și niciodată cu agresorul!

Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube

Părintele Vasile Ioana i-a îndemnat pe credincioși să ofere tot sprijinul refugiaților din Ucraina, care în aceste zile trec prin clipe cumplite, lăsându-și în urmă casele și familiile.

După slujba din data de 27 februarie, la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, părintele Vasile Ioana a vorbit despre conflictul din Ucraina și despre nevoia refugiaților de a găsi un sprijin moral și material în țara noastră. 

„Nimeni, niciodată, pentru niciun motiv, nu are dreptul să ia viața. Viața este darul lui Dumnezeu. De aceea, atunci când curge sânge în lume, și eu mă simt rănit. Sânge de ucraineni nevinovați curge mult zilele acestea. Suntem de partea celor agresați și niciodată cu agresorul. Acest popor blând, român a dovedit-o în istorie de mii de ori că suferă cu cel care suferă și plânge cu cel care plânge.

De aceea, sunt atât de bucuros că tineri români, călugări, călugărițe, ONG-uri, episcopii (Episcopia Sucevei și Rădăuților, Episcopia Maramureșului), preoți, protopopi, credincioși au stat în vamă și au așteptat acești oameni disperați. Au fost drame, iar la un moment dat nu mai puteam, închideam televizorul. Nu mai puteam să duc atâta durere și atâta suferință și atunci, și noi, cred că n-ar trebui să stăm doar să ne mirăm, ci ar trebui să facem ceva concret.

Acești oameni trebuie ajutați, pentru că sunt într-o situație dramatică. Imaginați-vă o singură secundă că vi se poate rupe familia în două. Este ceva îngrozitor. Acele doamne singure care treceau granița și spuneau că soțul a rămas acolo, în luptă. De departe, aceste două zile a ridicat poporul ucrainean, iar simpatia pentru acest popor este uriașă în toată lumea. E un fior de iubire pentru acest popor brav și pentru că lucrurile sunt în plină desfășurare, nu putem decât să facem bine pentru cei care au venit în țara noastră, au călcat pe pământ românesc și au nevoie de dragostea noastră. Sunt bucuros că și agențiile internaționale de știri au ilustrat dragostea curată a poporului român pentru poporul ucrainean. De aceea, parohia noastră se va implica și ea în următoarea perioadă și va fi alături de acest popor prin ceea ce va putea. Vom face în pridvor un loc pentru alimente. Aduceți alimente neperisabile în pridvor și le vom duce aici, în strada Ion Câmpineanu, 27, ude se colectează de autorități tot ce e necesar pentru acești oameni.

Unul din finii mei deja e la graniță, are câteva microbuze și aduce în București ucraineni care trăiesc drama plecării din casa proprie. De aceea, pe grupurile noastre, vom face un anunț și vă vom întreba care din voi puteți să găzduiți, care și cum puteți să ajutați. Eu voi identifica nevoile celor care pleacă de acolo din vamă. Dacă știți oameni care au nevoie de locuri de cazare, dacă identificați DGASPC-uri (n.r. Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) din cadrul primăriilor, dacă puteți să ajutați cu ceva, dați-mi un mesaj și voi da mai departe, pentru că noi suntem în legătură cu primăriile de acolo. Nu putem să stăm cu mâinile în sân în fața acestei realități dramatice.“, a precizat preotul.

Vasile Ioana, cu gândul la românii din Republica Moldova

„Dar mai mult și mai mult, ar trebui să ne rugăm pentru ei, să-i întărească Dumnezeu, pentru că ne-au dat o lecție de patriotism, au luptat cu piepturile lor și luptă mai departe pentru că sunt în situația dramatică și iminentă de a se întâlni cu moartea. Dumnezeu să fie cu acest popor, Dumnezeu să-i ocrotească, să le dea putere și înțelepciune pentru că nimeni, niciodată, nu are dreptul să ia viață nevinovată.

Să ne rugăm Lui Dumnezeu ca să se oprească cât mai repede acest dezastru și să se meargă la masa negocierilor, pentru că întotdeauna negocierile, discuțiile și dialogul rodesc viață. Războiul ucide. Nu ar trebui să mai existe război de tipul ăsta niciodată. Pentru aceasta, să ne rugăm Lui Dumnezeu să dea pace și pe teritoriul țării noastre. Să ne ocrotească Dumnezeu țara, să-i ocrotească Dumnezeu pe moldovenii de la Chișinău, care nu mai dorm noaptea de frică. Să-i ocrotească Dumnezeu și pe ei, pentru că și ei sunt în mare pericol. Să dea Dumnezeu să se termine cât mai repede războiul. Doamne ajută!“, a conchis părintele Vasile Ioana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel