Vasile Dâncu: DNA, fenomen normal. Pericolul, un efect invers, pervers

Sociologul Vasile Dâncu a opinat, la B1 TV, că faptul că DNA își face treaba este un fenomen absolut normal. Însă, spectacolul justițiarului poate crea un efect invers. 

"Este un fenomen normal că DNA își face treaba și că nu este oprită politic să facă acest lucru, nu este însă normal și asta poate crea până la urmă un efect invers, un efect pervers cum spunem noi sociologii, legat de imaginea României în lume, este prea mult spectacol al Justiției, prea mult spectacol al justițiarismului", a spus Vasile Dâncu în emisiunea "Lumini și umbre", de pe B1 TV.

El a adăugat că DNA a ajuns la o încredere de 60% în sondaje, iar "oamenii simpli polarizează o simpatie alături de DNA, alături de procurori, sunt pentru aceste spectacole, și sunt impotriva oamenilor politici."

Explicația creșterii în sondaje: DNA, partenerul telespectatorului

"Dacă-i întrebăm, însă, pe oameni de procesul de justiție în general, sunt majoritari cei care spun că nu se face justiție în România în mod corect, că un om simplu, care nu are bani, care nu are mijloace nu are o judecată dreaptă. Sunt 40 și ceva la sută care spun asta. Pe de altă parte, când DNA arestează este ca o formă de spectacol politic, de haiducie, în care cei răi sunt aduși la judecata dreaptă, cu cătușe, sunt duși prin fața camerelor. Individul participă și el la acest proces, din partea cealalată a sticlei, se uită, se bucură, comentează și este participant, iar DNA este partenera lui, a telespectatorului", a explicat Vasile Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel