EXCLUSIV  Vasile Blaga, Radu Pricop, ACHITAȚI în dosarele DNA. Lucian Bolcaș: Nu e o coincidență. Este SEMNALUL SIGUR

Două achitări importante au avut loc în această săptămână. Fostul copreședinte al PNL, Vasile Blaga, a fost achitat în dosarul în care procurorii DNA cereau 10 ani de închisoare cu executare. Astăzi, Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, a fost, de asemenea, achitat. Deciziile instanțelor nu sunt definitive. 

Tribunalul București a luat decizia în cazul lui Vasile Blaga și Curtea de Apel București în cazul lui Radu Pricop. 

Avocatul Lucian Bolcaș, contactat de DCNews, a afirmat, în contextul celor două achitări din această săptămână, că: ”Ceea ce se întâmplă demonstrează o întărire a capacității justiției de a soluționa în modul cel mai legal dosarele oamenilor trimiși în judecată. Fără niciun fel de părtinire în raport de calitatea acestor persoane, declar că atunci când un om nu este învinovățit pe bază de probe ferme, el trebuie să fie achitat. Ceea ce fac judecătorii acum este un lucru foarte bun. În ceea ce privește vinovăția persoanelor, chiar dacă există sau nu îndoieli cu privire la aceasta, nu pot să fie demonstrate decât pe baza unor dosare temeinic făcute”. 

”Anchetă făcute fără niciun Dumnezeu”

”Nu pot să fiu prezumțios și să spun că în mod intenționat dosarele au fost făcute într-o asemenea manieră încât să nu conducă la o condamnare sau, dimpotrivă, reprezintă o lipsă totală de profesionalism a acelora care au instrumentat aceste dosare. Va trebui să se stabilească răspunderi pentru consecințele nefaste pe care le au, din păcate, anchete făcute fără niciun Dumnezeu, numai pentru a promova numele unor oameni care să aducă un anumit interes public pentru procuratură. Adevăratele procuraturi nu lucrează în acest mod” a mai spus Lucian Bolcaș. 

[citeste si]

”Singura modalitate de răspundere a procurorilor este a analizei activității lor, care se poate face chiar și de către Inspecția Judiciară și cu măsurile care se pot lua, prin îndepărtatea lor din funcție. Până atunci, părerea mea este că asemenea oameni nu au ce căuta în procuratură” a mai spus avocatul. 

”Nu este o coincidență această a doua achitare în aceeași săptămână. Este semnalul sigur că instanțele de judecată încep să-și reia, cu multă seriozitate, demnitatea lor”, a conchis Lucian Bolcaș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel