Vasile Blaga, despre scandalul de spionare a Laurei Codruța Kovesi: Cine a comandat și cine a plătit

Copreședintele PNL Vasile Blaga consideră, legat de scandalul de spionare a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, că anchetatorii trebuie să afle numele celor care au comandat și au plătit respectiva acțiune.

"Eu cred că firma respectivă mai rău s-a înfundat cu astfel de declarații. Dacă au încercat să o timoreze pe doamna Kovesi, nu și-au găsit nici omul care să se lase timorat de o astfel de investigație. Problema este cine i-a angajat pe acești oameni. Că nu cred că s-a trezit o firmă din Israel să vină să facă investigații despre potențiali miniștri corupți, potențiali șefi de agenții sau alte instituții ale statului. Am văzut că DIICOT este pe fir. Eu cred că dânșii vor face lumină în acest caz. Până la urmă suntem un stat suveran", a spus Blaga.

Blaga: Intervenția Ambasadei Statului Israel, binevenită

Referitor la reacția ambasadei Israelului la București, copreședintele PNL este de părere că a fost o reacție corectă, mai ales că în acest caz este implicată o firmă privată.

"Este ceea ce a putut să spună în clar ambasada în acest moment, că statul nu e implicată și că nicio instituție a statului israelian nu e implicată. (...) Nu poți veni într-un alt stat și să-ți faci de cap pur și simplu, iar dacă tot ai făcut-o, cine te-a plătit, cine ți-a comandat asta? Că nu au venit ei să se distreze pe banii lor în România, (...) cineva i-a plătit. Eu zic să avem răbdare și să vedem mai departe ce ne spune DIICOT", a mai spus Vasile Blaga.

Citește și: Cozmin Gușă, despre scandalul de spionaj al șefei DNA: România are nevoie de reacții din partea CSAT

Întrebat dacă la nivel diplomatic ar fi fost nevoie de o intervenție, un punct de vedere, copreședintele PNL a adăugat: "Aici este o firmă privată din Israel. Ambasada a luat poziție ca să nu fie dubii că ar fi implicat statul Israel cu care noi avem relații vechi de prietenie. (...) Din acest punct de vedere a fost binevenită această intervenție a ambasadei", a explicat Vasile Blaga.

În același context, Vasile Blaga a fost întrebat și despre existența unor alte astfel de firme în România care se ocupă de spionarea înalților funcționari români.

"Avem servicii de informații care își fac cu prisosință datoria, profesioniști desăvârșiți și care dacă ar fi fost ceva de spus, ar fi spus. Nu cred că mai sunt astfel de situații. Nu cred, pentru că SRI și SIE sunt instituții care își fac datoria. Să avem puțintică răbdare și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine a comandat și cine a plătit, aici trebuie să ajungem", a conchis Blaga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel