Vasile Blaga: Declarația lui Ponta referitoare la Iohannis, ''obraznică''

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a catalogat, luni dimineața, declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis ca fiind una ''obraznică'', în timp ce Alina Gorghiu, de asemenea, co-președinte PNL, apreciază că prim-ministrul încearcă, astfel, să mute atenția de la cazul polițistului Bogdan Gigină.

"Este, ca de obicei, o declarație obraznică a dlui Ponta, care chiar în situația în care se află se face că nu își înțelege rostul în stat. Până la urmă principalul responsabil de politica externă a României este președintele României. Lucrul acesta este prevăzut în Constituție, iar premierul când poartă o astfel de discuție nu poate purta decât cu mandat de la președinte. Președintele a fost destul de clar ieri la Arad și a spus că nu i-a dat niciun mandat în acest sens premierului", a declarat Vasile Blaga, luni, la Parlament.

[citeste si]

La rândul său, Alina Gorghiu a spus că Ponta încearcă să mute atenția de la cazul polițistului care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, și pe care trebuia să-l gestioneze.

"Nu cred că miră pe nimeni limbajul primului-ministru. Este singurul care a mai rămas — exprimarea colorată ca să facă știri, în rest nu mai face niciun fel de știre pentru că nu mai are niciun fel de credibilitate. Ca să poți să emiți pretenții pe un subiect sau altul tu trebuie să fii un personaj credibil, ori noi vorbim în continuare de același prim-ministru care și-a pierdut orice fel de greutate în ochii opiniei publice de când a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție", a susținut aceasta.

Premierul Victor Ponta i-a oferit, luni, o replică extrem de dură preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului l-a criticat pentru că a angajat România fără mandat în discuțiile despre refugiaţi de la Sofia, purtate alături de omologii din Bulgaria şi Serbia. 

Citește și: Victor Ponta îi dă o replică dură "cetățeanului Klaus": "Merge acolo ca surda la horă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel