Vasile Blaga, atac dur la Victor Ponta: Un om arogant, care zice că-i jurist

Replică dură de la vârful PNL în urma afirmațiilor premierului Victor Ponta, potrivit cărora ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, că noul șef al Executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.

"Un om arogant, care zice că-i jurist (Victor Ponta, n.r.), dar care nu cunoaște Constituția. Dacă dânsul își dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configurație parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susține, a zis că-l susține pe el (pe Victor Ponta n.red.), atât timp cât este prim-ministru și nu susține PSD-ul. Deci lucrurile sunt complicate. Președintele, după discuții cu partidele politice, așa spune Constituția — și ați observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituția — va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice și va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Președintelui. Președintele are obligația de a consulta partidele și de a ajunge la o concluzie", a declarat, joi, la Deva, co-președintele PNL, Vasile Blaga, citează Agerpres.

Victor Ponta: Îmi dau demisia din funcția de premier dacă următorul va fi tot din coaliție

O poziție critică a avut și Alina Gorghiu, de asemenea, co-președintele liberalilor.

"Propunerea e ridicolă. (...) Din nefericire pentru domnia sa, are declarații impulsive; vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Și asta are o singură justificare: neliniștea și frica pe care o trăiește zilnic că-și va pierde funcția de premier. Și știți cum se întâmplă, în general, de ce ți-e frică, nu scapi", a spus Gorghiu.

Victor Ponta, mesaj pentru PNL: Să ajungă la guvernare prin vot, nu prin alte metode

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel