Victor Ponta, mesaj pentru PNL: Să ajungă la guvernare prin vot, nu prin alte metode

Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri seară, la B1 TV, un mesaj tăios pentru liberali, precizând, totodată, că vrea să își ducă la bun sfârșit mandatul cu care a fost învestit în 2012.

Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că liberalii sunt cei care îi zic zi de zi să își dea demisia și speră ca DNA-ul să-l dea jos din funcție, însă el vrea să guverneze până în 2016. 

Întrebat dacă resimte ca o presiune politică, existând și posibilitatea ca să fie chemat și săptămânal la DNA sau o să fie pus sub control judiciar, premierul Ponta a precizat: "Eu resimt un singur lucru: că PNL, dacă este în stare, să ajungă la guvernare prin vot, nu prin alte metode. Și eu cred și mă uit pe date că oamenii sunt mulțumiți de guvernare. Până la urmă, de asta vorbim. Chiar dacă aceste presiuni vor crește, vreau să-mi duc la bun sfârșit mandatul. Să fie o guvernare de cinci ani de succes. Să înțelegeți foarte clar că, din acest moment, 99% din energia mea mi-o consum pentru guvernul pe care-l conduc, unul performant, despre care mulți spun că este totuși guvernul cu cele mai bune performanțe de mulți ani încoace".

5 iunie, momentul-cheie în colaborarea Iohannis-Ponta

În cadrul aceleiași emisiuni, premierul Ponta a vorbit și despre colaborarea cu președintele Klaus Iohannis.

"Până în data de 5 iunie, cred că dl Iohannis nu are ce să reproșeze nimic din atitudininea mea, din modul în care am colaborat. Pentru România a fost un lucru foarte bun. După ce am ieșit de la DNA, am mers la domnia sa. Ne-am văzut. Dl Iohannis mi-a spus că trebuie să-mi dau demisia. Sincer, m-a luat prin surprindere cererea. Am considerat că președintele nu trebuia să intre într-o chestie a Justiției. Mă așteptam ca președintele să zică « Eu eu nu folosesc Justiția ca să schimb un guvern»", a povestit premierul, adăugând că nu are nicio intenție de intra în război cu președintele Iohannis sau cu altcineva. 

"Îmi propun doar să fac ceea ce scrie în Constituție că face prim-ministrul și să atrag atenția, atunci când e cazul, altcuiva, chiar și președintelui Iohannis, să nu intre în ograda constituțională a Guvernului. Am crezut că dl Iohannis va actiona ca un președinte al României, ori în data de 5 a folosit o chestie a Justiției ca să plece guvernul USL, să vină guvernul PNL. Asta este o chestie pur politică. Președintele României nu se ocupă cu așa ceva", a mai spus premierul Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel