Vasile Blaga a fost achitat

Vasile Blaga a fost achitat în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale democrat-liberale, în care era acuzat de trafic de influență.

Vasile Blaga  era acuzat de trafic de influență și că ar fi primit mită, prin interpuși, 700.000 de euro de la ex-primarul Gheorghe Ștefan din Piatra Neamț. 

 Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc pe 20 octombrie, procurorul DNA a cerut judecătorilor condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare şi confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În ultimul cuvânt, Blaga a declarat că este nevinovat și a cerut să fie achitat. "Toţi martorii au declarat în instanţă că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaşte şi că nu am intervenit pentru numirea lui.

Cum puteam face trafic de influenţă pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu ştii când ai dat bani, unde i-ai dat şi să minţi cu neruşinare. Sunt complet nevinovat", a spus Blaga în ultimul cuvânt în faţa instanţei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel