Vasile Bănescu, nou mesaj referitor la data Paștelui: Reveriile potrivnice aducerii pendulului pascal la ora exactă devin în acest context cu adevărat neglijabile

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis un nou mesaj privitor la schimbarea datei Paștelui.

Într-o postare pe Facebook, Vasile Bănescu a transmis un nou mesaj privitor la schimbarea datei Paștelui și a celor care se opun alinierii Paștelui Ortodox la Paștele Catolic.

„Prolixitatea lingvistică vecină cu bruiajul, nebulozitatea morală, nonsensul ca garant al profunzimii sunt practicate printr-un reflex bine dobândit în școala celor specializați în falsificarea realității și a adevărului. În bolgiile neutralității sfidătoare în fața Răului violator și genocidar. În texte deversate în spațiul public cu aerul ipocrit al facerii de bine și deplin sincer al laudei de sine.

E vorba, desigur, de școala perfect opusă „școlii creștinismului” despre care vorbește onestul Kierkegaard.

O școală a manipulării perfide și a deconstruirii realității, absolvită discret de propagandiștii acestor teme subminatoare, consacrate în pandemie și aduse pe culmi patologice în contextul războiului dezlănțuit asupra Ucrainei.

Profesorul Woland, descins cu treburi „universitare” și la București, debitează intermitent, dar previzibil, aceleași ermetice, panicarde, fals binevoitoare și smolite producții „analitice”, în care se clamează doct lupta cea mare împotriva „Centralei de Propagandă” occidentală care funcționează duduind în mintea blocată în idee a autorului.

Același autor suferind de complexul infailibilității și de obsesie compulsivă clamează incontinent dezonoranta neutralitate în fața monstruozității totalitare pravoslavnice care bombardează cu binecuvântare inclusiv în ziua de Paști.

Nimic grav, desigur.

În legătură cu această „infimă” problemă vrea să fie pur și simplu lăsat în pace, pentru a se putea concentra mesianic pe „Cartagina” occidentală care trebuie arsă din temelii.

Așa arată întunecatele reverii.

Cele cu aer eclezial, potrivnice aducerii pendulului pascal la ora exactă, devin în acest context cu adevărat neglijabile. Semidoctismul insuportabil care le însoțește lucrează autonom și le veștejește“, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel