Vasile Bănescu, mesaj clar despre războiul din Ucraina şi românii care susţin Rusia: Există oameni preocupați exclusiv de răul emanat din Vest. Aleg pasiv şi laş să nu numească răul concret din Est

Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj clar românilor care susţin invazia rusească din Ucraina. Acesta spune despre ei că "aleg pasiv şi laş să nu numească răul concret cotropitor din Est", în timp ce sunt "preocupaţi exclusiv de răul emanat difuz din Vest". 

"Învrăjbirea oamenilor nu are o cauză primă strict omenească. Aceasta se află în registrul demonic al ființei, registru din care coboară și se insinuează perfid în mintea omenească gândul automăgulirii de sine, al detașării superioare de ceilalți, al încheierii pactului faustic cu Răul, al mândriei - originea răului universal.

În esență e gândul care ne fisurează progresiv legătura conștiinței cu originea ei dumnezeiască, cu Cel care a venit în lume ca Lumină, Cale, Adevăr și Viață. Nu ca întuneric (ideologic), drum înfundat în crimă, minciună (totalitară) și moarte inclusiv sufletească. Ca Domn al păcii, nu al războiului.

Lumina de natură morală are ca sursă centrală pentru creștini Revelația așternută limpede în Evanghelie. Nu în tomuri sufocate de note ermetice, în tratate saturate de obsedanta analiză „obiectivă” sau în articole cu fals aer savant în care, invariabil, e vorba doar despre „eu, supremul”.

Egolatria și viclenia camuflate în aparente subtilități ideatice, inutile prolixități lingvistice și negre perdele de fum ideologic, după care se ascund opțiuni scandaloase pentru bunul-simț și pentru discernământul incriminat ca nefiind „claritate morală”, orbirea etică care privilegiază mereu eul trufaș și niciodată pe celălalt sau adevărul deplin, care nu poate fi decât cel a victimelor inocente din toate timpurile, toate denunță o deplorabilă orientare: nu cu fața la Hristos, Cel constant răstignit prin orice act de agresiune asupra unui om, ci cu spatele la El.

Contextual vorbind, există oameni preocupați exclusiv de răul ideologic difuz emanat din Vest, cu care e oricând comod și niciodată periculos să lupți din fotoliul situat în propria sufragerie, viteji mânuitori de sofisme care aleg pasiv și laș să nu numească chiar acum răul concret cotropitor din Est, care ucide fizic, care violează nu doar frontiere, care bombardează și arde nu doar clădiri, ci și trupuri de femei și copii.

Acești mercenari intelectuali sunt convinși că cineva se va găsi mereu să le dea dreptate și să vadă în ei niște ultra-rafinați. Ceea ce se întâmplă, desigur. Ceea ce lor le este de ajuns, dar nu suficient pentru a fi și onești, morali sau cât de cât onorabili.

Dumnezeu să ne lumineze pe fiecare dintre noi pentru a-i găsi și urma Calea!

Postul care tocmai precede uriașa sărbătoare a venirii Sale concrete în istoria omenească îmbibată de minciună, lașitate și crime este un bun prilej de primire a Luminii, de mărturisire a Adevărului, de ieșire curajoasă din întunericul prejudecăților, al falsificării binelui și al urii revărsate în această „iarnă a vrajbei noastre”.", a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Medvedev, delir total: Kievul este doar un oraș rusesc, în care oamenii întotdeauna au gândit și au vorbit în rusă

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a făcut din nou o serie de afirmații halucinante, spunând că Kievul este "doar un oraș rusesc", scrie TASS.

Medvedev a scris acest lucru pe canalul său Telegram, ca un răspuns la mesajele ucrainenilor care au spus că vor "returna Crimeea".

"În primul rând Kievul este capitala Rusiei Antice. În al doilea rând, Kievul este un mic oraș rusesc mare din cadrul Imperiului Rus. În al treilea rând, Kievul este capitala republicană din cadrul URSS”, a afirmat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În plus, acesta a mai scris că Kievul este "doar un oraș rusesc în care s-a gândit și s-a vorbit întotdeauna în limba rusă"

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel