Vasile Andriciuc, primar Șcheia, repus în funcție după expirarea controlului judiciar

Primarul PNL al comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a fost repus în funcție, după ce recent i-a expirat controlul judiciar. El a fost suspendat din funcţie în luna mai, după ce a câştigat alegerile locale în luna iunie a acestui an.

Dat fiind adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, prin care se aduce la cunoştinţa domnului Andriciuc Vasile faptul că, la data de 23 noiembrie 2016, a expirat măsura preventivă a controlului judiciar instituită faţă de acesta, prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, domnul Andriciuc Vasile îşi va exercita drepturile şi îşi va îndeplini îndatoririle ce îi revin conform prevederilor legale. Acesta a depus jurământul în data de 27.07.2016 în faţa Consiliului local al comunei Şcheia, informează Prefectura Suceava. 

Vasile Andriciuc a fost reales în urma alegerilor din 5 iunie pentru al patrulea mandat, el fiind votat de 55,19% din alegători. 

Procurorii DNA au pus, în 27 mai, în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Vasile Andriciuc, pentru două infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual, faţă de Luminiţa Rîşca, secretară a Primăriei comunei Şcheia pentru luare de mită, două infracţiuni de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la infracţiunea de luare de mită şi dare de mită şi pe Constantin Cucerca, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul de Investigaţii Criminale, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

Potrivit DNA, în primăvara şi toamna anului 2013, Andriciuc a pretins şi primit de la denunţător, prin intermediar, în două tranşe, suma totală de 4.000 de lei, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă consilierii locali, în vederea adoptării unei hotărâri de către Consiliul Local (CL) Şcheia, prin care s-a încuviinţat vânzarea către denunţător a unui teren de 7,2 hectare care aparţinea primăriei, notează Agerpres.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel