Variola maimuței sperie Spania. Țara cumpără deja primele doze de vaccin

Sursă foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Sursă foto: Pexels (Pavel Danilyuk)

Spania a detectat miercuri un total de 59 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale printr-o achiziţie în grup a Uniunii Europene (UE), a anunţat guvernul de la Madrid, notează AFP.

Un total de 59 de cazuri pozitive au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a făcut cunoscut ministrul sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

'Este rezonabil să presupunem că, fiind pozitivi, toţi aceşti oameni au boala' variolei maimuţelor, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda.

Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri şi antivirale

În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară. Pe de altă parte, Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunţat ministrul sănătăţii.

Organizaţia europeană HERA (Health Emergency Response Authority) 'va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex', a indicat ea, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

'HERA va stabili termenele' iar 'dozele vor fi distribuite în mod echitabil între statele membre' pentru aceste produse 'cu producţie limitată şi cu acces limitat', a indicat ministrul. Imvanex, de la laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a 3-a autorizat în Europa din 2013 şi indicat împotriva variolei la adulţi.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor...

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a explicat OMS. Variola maimuţei, detectată în ultimele săptămâni în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan, scrie Agerpres.

Citește și - Variola maimuţei, veste bună. Cum se vindecă cei care suferă de această maladie

Variola maimuţei, o boală care a provocat deja mai multe cazuri ce au fost detectate în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă în general spontan, informează AFP.

Ce este această maladie? Apropiată de variolă, această afecţiune este considerată în prezent mult mai puţin gravă şi mai puţin contagioasă. Variola maimuţei ('monkeypox' în limba engleză) sau 'ortopoxviroza simiană', este o maladie considerată rară, cunoscută la oameni din 1970 şi identificată în premieră în Republica Democrată Congo.

'Identificarea în mai 2022 a unor focare de variola maimuţei în mai multe ţări non-endemice (unde boala nu circulă - n.r.) şi fără legătură directă cu călătorii întreprinse în zona endemică este atipică', a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ce este variola maimuței, citiți continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel