Varianta Omicron în Europa. Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii

Varianta Omicron în Europa. Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii / Foto Pexels
Varianta Omicron în Europa. Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii / Foto Pexels

Cehia şi Austria au confirmat luni primele cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, transmite dpa.

În Cehia, cazul suspect a fost confirmat după teste suplimentare de laborator, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului din Liberec, potrivit agenţiei CTK.

Pacientul s-a întors dintr-o călătorie din Namibia, cu escală în Africa de Sud

Spitalul a consultat laboratorul naţional de referinţă şi experţi ai Academiei de Ştiinţe. Pacientul este o femeie care s-a întors dintr-o călătorie în Namibia cu escală în Africa de Sud.

Începând de luni, orice persoană vaccinată cu două doze de cel puţin şase luni se poate înscrie online pentru a primi rapelul (booster). Pentru cei de peste 60 de ani sau cu boli cronice, acest interval va fi redus în curând la cinci luni.

Între timp, la Praga s-a anunţat că atât ministrul interimar al sănătăţii, Adam Vojtech, cât şi principalul responsabil medical, Pavla Svrcinova, au fost testaţi pozitiv la coronavirus. Amândoi vor continua să lucreze de acasă.

Primul caz confirmat în Tirol

În Austria, Ministerul Sănătăţii a transmis că s-a confirmat în Tirol primul caz de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2. Potrivit autorităţilor acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

Incidenţa Covid-19 în Bucureşti, 29 noiembrie 2021: 1,95 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 1,95 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. 

În urmă cu o zi, incidenţa COVID-19 în Bucureşti a fost de 2,04.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Motivul pentru care noua variantă a fost denumită Omicron. De ce au fost sărite două litere din alfabetul grec

Noua variantă apărut în sudul Africii a fost denumită Omicron acum câteva zile, iar unii oameni au observat că s-au sărit câteva două litere din alfabetul grec.

Cercetătorii sud-africani au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, Omicron, cu un număr neobișnuit de mare de mutații și despre care se crede că este foarte transmisibilă, provocând panică globală și anularea multor zboruri internaționale. Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel