Vânzarea noilor permise de poluare pentru piaţa carbonului ar putea fi amânată

carbon
carbon

Parlamentarii europeni de la comisia pentru mediu au votat, marți, un raport prin care aceștia susţin aspectul potrivit căruia Comisiei Europene ar trebui să i se permită să întârzie vânzarea noilor permise de poluare pentru abordarea surplusului pe piața creditelor de carbon. Acest lucru ar ajuta la creșterea prețurilor permiselor și încurajarea investițiilor în tehnologii bazate pe emisii reduse de bioxid de carbon.

 „Comisia pentru mediu a trimis un mesaj clar în favoarea unui sistem puternic și sănătos de comercializare a emisiilor. Un preț mai bun al carbonului va ajuta tranziția Europei către o economie cu emisii reduce de bioxid de carbon“, a declarat după vot președintele comisiei pentru mediu, Matthias Groote (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Germania), care este și raportor.

 Criza economică a redus emisiile de CO2 mai mult decât se anticipase, în paralel formându-se un surplus mare de permise pentru emisii, care a dus la scăderea prețului acestora. Pentru evitarea inundării pieței, Comisia Europeană dorește să amâne vânzarea noilor permise și a cerut aprobarea Parlamentului European și Consiliului de a face acest lucru.

 Citește mai multe pe legestart


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23