Vânzarea câinilor și a pisicilor, în pet-shop, interzisă. Proiect adoptat

Un proiect de hotărâre privind interzicerea vânzării câinilor şi pisicilor în magazine de tip pet shop pe raza Capitalei a fost adoptat.

"Se interzice vânzarea de către persoane fizice sau juridice a câinilor şi a pisicilor în magazine de tip 'pet shop' şi în comerţuri similare sau prin alte metode pe raza Municipiului Bucureşti", prevede hotărârea.

Potrivit acesteia, excepţie de la aceste prevederi fac câinii şi pisicile care provin de la adăposturi de animale, asociaţii de profil sau de la crescători autorizaţi cu certificare pedigree pe raza Capitalei.

"Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 - 3.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv 3.000 - 5.000 lei pentru persoane juridice", stipulează propunerea.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se va face de edilul general, de primarii Sectoarelor 1 - 6 şi împuterniciţii acestora.

Potrivit sursei citate, cetăţenii sunt înşelaţi în mod constant cumpărând pisici sau câini de o anumită rasă din pet shop-uri, deşi niciun câine, de exemplu, nu are pedigree, întrucât o normă internaţională a Federaţiei Chinologice Internaţionale interzice crescătorilor autorizaţi să-şi vândă câinii prin intermediul terţilor, fie pet shop sau alte comerţuri de acest tip.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27