Vânzare obiecte de patrimoniu. Percheziţii în şase judeţe

Peste 2.200 de monede, precum şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimonial cultural, printre care fragmente ceramice sau vârfuri metalice de suliţe, au fost ridicate în urma percheziţiilor de luni din Timiş şi alte cinci judeţe, în urma audierilor nicio persoană nefiind reţinută.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Timiş, în urma celor 15 percheziţii care au avut loc dimineaţa în judeţele Timiş, Caraş- Severin, Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea au fost găsite şi ridicate peste 2.200 de monede şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, precum şi un detector de metale, scrie Mediafax.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2.267 de monede, mai multe fragmente ceramice, vârfuri de suliţe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, precum şi şase unităţi de calculator, un laptop şi trei tablete", se arată în comunicat.

Percheziţiile au vizat 11 persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 - aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat pe Internet piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor săpături în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ionuţ Bocancea, a declarat, luni, că şase persoane au fost audiate în acest caz, însă niciuna dintre acestea nu a fost reţinută.

”Au fost la audieri şase persoane, însă în urma audierilor nu s-a impus reţinerea niciuneia dintre persoane. Vor fi cercetate în stare de libertate”, a declarat Bocancea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii nu au stabilit, deocamdată, prejudiciul în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel