Vânt puternic în București. Copil, lovit în cap de fragmentele desprinse dintr-o clădire

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (lilartsy)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (lilartsy)

Un copil de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de fragmentele desprinse de vânt de la o construcţie, în Bucureşti.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), la faţa locului a sosit un echipaj SMURD cu medic, care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism de nivel mediu, scrie Agerpres.

Pompierii ISUBIF au intervenit, marţi, la 42 de situaţii generate de vântul puternic - 22 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil, şase elemente de tablă desprinse din acoperişul locuinţelor şi 14 alte situaţii, precum tencuială căzută de pe faţada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele clădirilor sau panouri publicitare desprinse.

Angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil din cauza vântului puternic, potrivit unui comunicat al acestei instituţii. De asemenea, aceştia au acţionat şi în cazul a şase bucăţi de tablă desprinse din acoperişul locuinţelor şi în 14 alte situaţii: tencuiala căzută de pe faţada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele clădirilor, panouri publicitare desprinse.

Angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov le recomandă cetăţenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; să sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime; să închidă ferestrele locuinţelor şi ale altor categorii de construcţii; să evite atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

Zece judeţe şi municipiul Bucureşti sunt vizate de o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe parcursul zilei de marţi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

"Mă rugam să nu îmi pice ceva în cap"

Cititorii DC News ne-au semnalat, astăzi, pe adresa redacției că vântul puternic care bate în București a transformat mersul pe stradă într-o adevărată loterie.

"Am mers prin București vreo 40 de minute și mă rugam să nu îmi pice ceva în cap. A fost groaznic. Oamenii n-ar mai trebui să lase tot felul de obiecte pe balcon care, în caz de vânt puternic, cum este astăzi, pot cădea în capul cuiva. Pe trotuare am văzut căzute ghivece de flori și tot felul de obiecte. De pe unele clădiri vechi cad tencuiala și tabla. Aveți mare grijă dacă ieșiți astăzi din casă! Dacă trebuie neapărat să ieșiți din casă, evitați zonele de blocuri, nu mergeți pe trotuarele unde sunt blocuri pentru că riscați să vă cadă ceva în cap din balcoane!”, ne-au semnalat cititorii pe adresa redacției. 

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel