Vanghelie, despre viața de "bișnițar" și frigiderul veșnic gol

Vanghelie
Vanghelie

Marian Vanghelie a povestit, joi, într-o emisiune televizată, că din cauza frigiderului veșnic gol nu s-a dus de fiecare dată la școală. "Aici a fost problema" spune el. Vanghelie dezvăluie că pentru a supraviețui a făcut "bișniță" și înainte, și după 1989. "N-am furat, n-am dat în cap", subliniază primarul. A vândut tot ce se putea vinde, de la țigări la blugi. Bișnitarii de etnie romă nu-l agreau pentru că era român. Unii îi spuneau că dacă nu a făcut "pușcărie", nu avea ce să caute acolo. 

Frigiderul gol. Peste o oră, tot gol. Peste o altă oră, iar gol

„Frigiderul era gol. Peste o oră îl deschideam, era tot gol. Peste o oră îl deschideam iar, era tot gol. Așa este. Și am încercat să mă duc să fac rost de bani ca să pot să supraviețuiesc cu familia”, a spus Marian Vanghelie, potrivit AM Press. Business-ul stradal sau "bișnița"

„N-am furat, n-am dat în cap, n-am… Am vândut bilete la meci, la cinematograf, la spectacole, am vândut țigări, am vândut blugi, am vândut tricouri, am vândut tot ce se putea vinde să iei cu doi lei și să vinzi cu trei lei, să iei cu zece lei și să vinzi cu cinșpe lei. Mă duceam la Scornicești și aduceam pungi din acelea în care se vindeau Kent, Marllboro în față la magazin la Unirea. Le luam cu trei lei, dădeam cu patru lei în en-gros. Diverse formule de business la vremea respectivă. Dar nu se numea așa, atunci se numea bișniță”, a povestit Marian Vanghelie.

Bișnita "legală"

Primarul spune că activitățile pe care le desfășura „nu încălcau legea”. Recunoaște, însă, că se soldau cu amenzi. „Erau lucruri… Cum să spun? Nu încălcai legea. Îți dădea o amendă, plăteai amenda… Adică era mica interpretare. Plus că eu eram… O perioadă am fost minor și cel mult…”, a comentat Vanghelie. Nu ești rom, nu ești pușcăriaș, nu ai ce căuta printre bișnițari

Primarul a povestit și despre problemele pe care le avea în lumea interlopă pentru că era considerat român, în timp ce majoritatea bișnițarilor erau romi.

„Unii au vrut să-mi pună amprenta că sunt rom, că… N-am nicio problemă, eu respect foarte mult și pe romi și toate naționalitățile. Dar eu eram văzut ca român acolo. A fost complicat și acolo pentru mine să supraviețuiesc, pentru că nu prea aveai ce să cauți. Unii dintre ei, care aveau un pic de minte mai puțină, spuneau că dacă n-ai făcut pușcărie nu ești șmecher și n-ai ce să cauți acolo… Eu încercam întotdeauna să îi iau pe cei care erau puțin mai inteligenți și care nu făcuseră pușcărie și nu voiau să facă pușcărie, ca să-i pun cap în cap cu ceilalți. Și le spuneam: Bă, eu nu cred că aicea șmecheria reală a voastră este de a face pușcărie. Ideea este să faceți niște bani, să vă duceți acasă, să trăiți bine cu familia. Nu venim aici să facem pușcărie, că nu suntem nebuni”, a spus Marian Vanghelie.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel