Vancouver. Cea mai puternică furtună din ultimul secol a izolat orașul

Foto: Twitter/Euronews
Foto: Twitter/Euronews

O furtună puternică, descrisă de oficiali ca fiind un eveniment meteorologic unic într-un secol, a întrerupt legăturile rutiere și feroviare în jurul orașului Vancouver, Canada, scrie BBC.

Două autostrăzi care fac legătura cu orașul de pe coasta de vest a Canadei au fost închise după ce au fost avariate de inundații grave.

O femeie a fost ucisă în urma unei alunecări de teren pe o autostradă, iar salvatorii spun că cel puțin alte două persoane sunt date dispărute.

Mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza furtunii masive, care a lovit luni.

Corpul femeii a fost găsit în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 km de Vancouver, potrivit Poliției Regale Canadiene (RCMP).

Sergentul Janelle Shoihet, de la RCMP, a declarat că salvatorii nu au determinat încă numărul "vehiculelor care au fost pierdute în alunecare", potrivit agenției de presă AFP.

Ministrul provincial al transporturilor, Rob Fleming, a declarat într-o conferință de presă că a fost "cea mai gravă furtună meteorologică din ultimul secol".

Mii de locuințe din Columbia Britanică au fost evacuate după ce în doar 24 de ore a plouat cât media unei luni întregi, potrivit Mediafax.

Toți cei 7.000 de locuitori din Merritt, la aproximativ 120 de mile nord-est de Vancouver, au primit luni ordin să își părăsească locuințele.

Marți a nins în oraș, iar mașinile au putut fi văzute plutind în apele înghețate ale inundațiilor.

Echipe de elicoptere au fost trimise, de asemenea, în orașul de munte Agassiz pentru a salva aproximativ 300 de persoane care au rămas blocate pe un drum izolat.

O parte din autostrada Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul țării, este sub ape, iar o bucată din Autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbușit în ape, precizează sursa citată.

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Ottawa că monitorizează situația.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost nevoit să suspende accesul feroviar din cauza inundațiilor și a alunecărilor de teren, oprind transporturi de alimente, combustibil și alte bunuri.

Conductele de combustibil din zonă au fost, de asemenea, închise ca măsură de precauție, pentru a evita o catsatrofă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel