Vameşii de la Calafat au reţinut articole vestimentare contrafăcute în valoare de 290.800 de lei

Lucrătorii vamali de la Biroul vamal Calafat au reţinut, recent, articole vestimentare contrafăcute în valoare de aproape 300.000 de lei, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare înmatriculată în Bulgaria, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor (DGV), transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe durata controalelor au fost verificate documentele însoţitoare pentru 99 de colete cu textile, transportate într-o autoutilitară pe ruta Bulgaria - Germania.

În urma controlului vamal, în 55 dintre colete au fost identificate 1.969 de articole de îmbrăcăminte cu o valoare aproximativă de piaţă de 290.800 lei, purtând diverse mărci consacrate (Armani Jeans, Balenciaga, Dsquared Givenchy, Kenzo, Moncler, Philipp Plein, Stone Island, Tommy Hilfiger, Valentino, Versace), susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 608/2013 şi ale Legii nr.344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării dreptului de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, fiind demarate procedurile în vederea expertizării acestora de către titularii DPI, pentru fiecare din mărcile respective, urmând a se lua măsurile legale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel