Valiză cu obiecte în valoare de zeci de mii de euro, furată dintr-o mașină din Capitală

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un tânăr din Capitală a furat o valiză în care se aflau obiecte numismatice în valoare de 40.000 euro.

Un tânăr din Capitală a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia că a furat dintr-o maşină parcată în spatele unui bloc din Sectorul 4 o valiză metalică în care se aflau mai multe obiecte numismatice, cu o valoare de aproximativ 40.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis miercuri, ancheta în acest caz a fost declanşată după ce un bărbat de 37 de ani a reclamat faptul că, la data de 22 iulie, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul parcat în spatele unui bloc din Sectorul 4 o valiză metalică în care se aflau mai multe obiecte numismatice, prejudiciul creat fiind de aproximativ 40.000 de euro.

Suspectul, condus la audieri



În urma activităţilor investigativ-operative, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat, în cursul zilei de luni, un bărbat de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, având asupra sa peste 20 de medalioane şi decoraţii dintre cele care ar fi fost sustrase din maşină, imediat după ce a încercat valorificarea acestora la mai multe magazine de profil. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Tot luni, au fost puse în executare mandate de percheziţii domiciliare, la adresele unde locuieşte bărbatul de 35 de ani, fiind identificate şi ridicate peste 550 medalioane, decoraţii şi medalii.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de un tânăr de 26 de ani, acesta fiind depistat, marţi, de către poliţişti de la Secţia 10, la o adresă de pe raza Sectorului 3. Bănuitul a fost condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Prejudiciul a fost recuperat 



Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat în procent de aproximativ 95%.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, cu tânărul de 26 de ani în stare de reţinere, bărbatul de 35 de ani aflându-se sub măsura arestului preventiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel