Valeriu Zgonea: Deputaţii vor lua act, luni, de încetarea mandatului deputatului Petre Roman

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că deputaţii vor lua act, luni, de încetarea mandatului deputatului Petre Roman, precizând, totodată, că în 15 zile comisiile juridice şi de regulament vor reglementa situaţiile în care contestaţiile la deciziile ANI nu sunt depuse în termen.

"Noi nu am avut până acum niciun caz în care un parlamentar nu a contestat în termenul legal un raport al ANI. Având acest vid legislativ atât în Regulamentul Camerei, cât şi în celelalte legi secvenţiale înclusiv în legea fundamenatlă a Agenţiei Naţionale de Integritate, am cerut Comisiei juridice împreună cu Comisia pentru regulament să facă odată ce trebuie să facă să ne pună în regulament nişte termene precise şi nişte obligaţii precise, pe care noi ca parlamentari trebuie să le avem", a explicat Zgonea după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, potrivit Mediafax.

El a arătat că în Regulamentul Camerei nu se precizează ce trebuie să facă Biroul Permanent, Comisia juridică şi plenul în caz de "necontestare în termen" a rapoartelor ANI privind incompatibilităţile parlamentarilor.

Ludovic Orban: Camera Deputaților nu poate revoca încă mandatul lui Petre Roman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel