Ludovic Orban: Camera Deputaților nu poate revoca încă mandatul lui Petre Roman

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, prezent, joi, la ședința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, a explicat de ce Camera nu-i poate revoca mandatul de deputat lui Petre Roman, așa cum a solicitat Agenția Națională de Integritate (ANI). 

 

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a discutat din nou, joi, cazul Petre Roman și a hotărât că nu este de competența sa să ia o decizie în privința revocării din funcție a acestuia, relatează Agerpres, potrivit romaniatv.net.

Președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, a precizat la începutul ședinței că cererea va fi trimisă către Biroul permanent pentru a decide în această chestiune.

Prezent la ședință, Ludovic Orban a spus că Petre Roman a depus contestație la raportul ANI și că, până când nu se pronunță Curtea de Apel, Camera Deputaților nu-i poate revoca mandatul de deputat.

"Camera Deputaților nu poate legal să se pronunțe asupra încetării mandatului domnului deputat Petre Roman și a mandatului niciunui alt deputat atât timp cât se află pe rolul instanțelor judecătorești o contestație în vederea anulării raportului ANI. Petre Roman a prezentat Biroului permanent și Comisiei juridice certificatul de grefă trimis de Curtea de Apel în conformitate cu care pe rolul Curții se află spre judecare contestația depusă împotriva raportului ANI. Până ce Curtea de Apel va soluționa această contestație, nu se poate pronunța Camera", a explicat Ludovic Orban.

ANI a constatat, în martie 2014, că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012.

La începutul acestei săptămâni, ANI i-a amendat pe cei 22 de deputaţi din Comisia juridică pentru că nu l-au revocat din funcţie pe Petre Roman, pentru incompatibilitate.

ANI i-a amendat pe deputaţii care nu l-au revocat pe Petre Roman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel