EXCLUSIV  Valeriu Mija: Rusia a triplat atacul hibrid. R.Moldova nu are timp de pierdut în modernizarea Armatei iar sprijinul României - necondiționat

Fotografie de la Donald Tong, Pexels
Fotografie de la Donald Tong, Pexels

Valeriu Mija, Secretar de Stat în domeniul politicii de apărare, planificării apărării naționale și interoperabilității militare în cadrul Ministerului Apărării din Republica Moldova, a oferit un interviu în exclusivitate DefenseRomania.

Publicația DefenseRomania a avut onoarea să fie primită la Chișinău de către Valeriu Mija, Secretar de Stat în domeniul politicii de apărare, planificării apărării naționale și interoperabilității militare.

Interviul va fi publicat azi, 24 martie 2023, începând cu ora 19:00.

În cadrul dialogului, înaltul oficial de la Chișinău a discutat despre situația din regiune generată de agresiunea Federației Ruse în Ucraina, precum și de modul în care Moscova și-a triplat acțiunile de atac hibrid și cibernetic asupra Chișinăului.

Situația din Transnistria separatistă va fi și ea analizată de Valeriu Mija.

Nu vor fi ocolite nici subiecte precum modernizarea Armatei Naționale a Republicii Moldova, precum și sprijinul pe care România îl acordă Chișinăului pentru ca Moldova și guvernul pro-european să reziste în fața tentativelor de destabilizare ale Federației Ruse.

Analiza secretarului de stat Valeriu Mija  poate fi urmărită începând cu ora 19:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

Maia Sandu a confirmat planul Rusiei de a răsturna guvernul pro-european de la Chișinău

Planurile Federaţiei Ruse de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova au fost confirmate de instituţii ale statului şi aveau drept scop schimbarea puterii de la Chişinău, a declarat în luna februarie preşedinta republicii, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, citată de presa de peste Prut și agenția națională Agerpres.

"Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele recepţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare a locaţiilor şi aspectelor logistice pentru organizarea acestor activităţi subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent. Materialele conţin instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru", a detaliat Maia Sandu.

"Vă asigur că instituţiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări şi ţin situaţia sub control', a dat ea asigurări.

Potrivit Maiei Sandu, în realizarea planului autorii ar fi mizat pe forţe interne, dar în special pe grupări criminale cum ar fi formaţiunea Şor, unii veterani, foşti angajaţi ai forţelor de ordine şi persoane cunoscute pentru legăturile cu Vladimir Plahotniuc.

"Scopul acestor acţiuni este răsturnarea ordinii constituţionale, schimbarea puterii legitime de la Chişinău cu una ilegitimă, care să pună ţara noastră la dispoziţia Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar şi pentru ca Republica Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul împotriva Ucrainei", a afirmat Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel