Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor, la DNA - UPDATE

Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme s-a prezentat, marţi, 1 august, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Bucureşti.  

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Vreme Valerian pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu într-un dosar legat de licenţe Microsoft. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei în vederea sesizării şefului statului pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Valerian Vreme, prejudiciul creat fiind de peste 11 milioane de euro.  

[citeste si]

UPDATE: Fostul ministru al Comunicaţiilor a părăsit sediul DNA, după aproximativ 20 de minute, unde i s-au prezentat acuzaţiile într-un dosar legat de licenţe Microsoft. Potrivit purtătorului de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a fost citat "pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", notează Agerpres. Valerian Vreme nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel