VALENTINE'S DAY, "ziua desfrâului", spune Mitropolia Clujului. Sărbătoarea, interzisă

Anca Murgoci / 10 feb 2015 / 10:20 Salveaza PDF Comentarii

Valentine's Day - ziua desfrâului, sărbătoare care ar trebui interzisă.

Prin intermediul unui comunicat redactat de Sectorul Educaţional al Episcopiei Române a Maramureşului, având antetul Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului Baia Mare, creștinilor li se cere să combată "14 februarie" ca fiind Valentine's Day.

"Aşa cum arată ea astăzi, Valentine's Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului "de-a căsătoria". Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul", se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

"Din punct de vedere creştin, se spune în declaraţie, este o profanare a memoriei unui martir şi a virtuţii castităţii faptul de a pune dezmăţul sexual public sub patronajul unui preot sfânt... Orice creştin conştient şi responsabil în faţa Lui Dumnezeu ştie şi nu poate tolera ca o Sfânta Taină – ca aceea a Căsătoriei – să fie celebrată batjocoritor în tramvai, în autobuz sau într-o speluncă, sub oficierea ei de către un impostor, în sfidarea ostentativă a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preoţiei şi a ofiţerului stării civile. Un creştin onest este convins că orice act sexual în afară căsătoriei este imoral, oricât de răspândit ar fi acest păcat", se mai arată în comunicat.

VEZI ȘI: CONCURS DC NEWS DE VALENTINE'S DAY. CÂȘTIGĂ O CINĂ ROMANTICĂ

 

Potrivit Episcopiei, Sfântul Valentin a devenit o sărbătoare artificială căreia se dă importanță datorită celor care proclamă iubirea cu orice preţ, chiar şi atunci când ea nu există. Atunci când iubeşti, nu e nevoie de o zi anume din calendar pentru a o arătă. Cel mai frumos cadou pe care şi-l fac doi oameni care se iubesc sunt copiii pe care-i au împreună, indiferent de religia lor, de continentul sau ţara în care locuiesc.

În forma actuală nu poate fi numită sărbătoare creştinească, deoarece majoritatea celor care o practică încalcă porunca a 7-a din Decalog : Să nu fii desfrânat; mai mult: Însuşi Mântuitorul ne învaţă:

"Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui". (Matei 5.28). Dragostea în ziua de astăzi nu mai este percepută că fiind un sentiment romantic, gingaş, afectuos, jertfelnic, ci mai ales se rezumă la priviri, vorbe, gesturi seducătoare spre păcat. Cu desăvârşire tuturor acestora li se face o reclamă deosebită în mass media românească. Se pare că este o diversiune pusă la cale pentru a strică moralitatea şi tradiţiile creştine. Este frumos să fii îndrăgostit. Lumea devine mai bună iar iubirea îţi da aripi să te înalţi tot mai sus. Dar, de aici şi până la obiceiurile ce însoţesc Ziua Îndrăgostiţilor este distanţă mare.

Îi îndemnăm pe toţi creştinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează "Valentine's Day" în luna februarie : – localuri şi petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuţii sau dezbateri şi mai ales să respingem orice mod de "sărbătorire" în viaţă personală, la servici sau în familie. Considerăm că această "sărbătoare" este o formă de denigrare a valorilor morale românești – creștinești și un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educația tinerilor. Îi îndemnăm pe preoți, pe profesori, pe diriginți și pe directorii responsabili cu munca educativă în școli să promoveze virtutea, curăția fizică și morală și demnitatea tinerilor", se mai arată în comunicatul de presă.

Preoții susțin că sâmbătă, 14 februarie, bisericile vor fi deschise și îi așteptă pe credincioși, scrie Vocea Transilvaniei.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27