Valentine’s Day. Ce își doresc femeile și la ce se gândesc bărbații

Care sunt așteptările românilor și româncelor în Sărbătoarea Îndrăgostiților? Cum arată o zi ideală de Valentine’s Day în concepția bărbaților și a femeilor? Ce cadouri sunt dorite cel mai mult? Sunt câteva întrebări la care veți găsi răspuns în rândurile ce urmează.

Picodi.com a decis să ia sub lupă una dintre cele mai comerciale sărbători din lume și să verifice câtă dragoste se află în ea. Popularitatea acestei sărbători este dată de procentul de români care au declarat că sărbătoresc Valentine's Day – 74%.  

În medie, pentru cadoul de Ziua Îndrăgostiților, românii plănuiesc să cheltuie 218 lei. Însă, se pare că bărbații sunt mai darnici cu această ocazie, pentru că vor cheltui până în 246 lei, iar femeile, numai 194 lei, diferența fiind astfel de peste 50 de lei între cheltuielile celor două sexe.

Ceea ce este cel mai interesant este că marea majoritate a românilor începe să se gândească la cadoul de Valentine's Day abia în luna februarie – 51%. Acest rezultat coincide cu datele interne Picodi.com, care arată o creștere substanțială a vânzărilor cu două săptămâni înainte de Valentine's Day, mai ales printre categorii precum bijuteriile și parfumurile. Numai 7% din români fac cumpărături cu o zi înainte de Valentine's Day.

Sărbătoarea Sfântului Valentin în concepția femeilor

Ce poate face fericită o femeie de Valentine's Day? Un cadou sau atenția persoanei iubite, grija sau un angajament? Rezultatele anchetei arată că atât aspectul material cât și cel nematerial sunt la fel de importante pentru majoritatea femeilor (46%). Pentru 31% dintre doamne contează numai cadoul material, iar 23% nu își doresc decât să-și petreacă timpul cu persoana iubită într-un mod neobișnuit.

Printre cadourile cele mai des menționate ca fiind ideale de Valentine's Day, femeile au menționat florile (41%), parfumurile (40%), bijuteriile (35%), îmbrăcămintea (29%) și produsele pentru igienă personală (21%). Cadourile cele mai nepotrivite, în concepția doamnelor, sunt jucăriile de pluș (28%), cardurile Valentine's Day (27%), bomboanele/ciocolata (21%), banii (17%) și nu în ultimul rând florile (alte 16% dintre doamne).

Dar cum arată o zi ideală de Valentine's Day în versiunea femeilor? Rezultatele anchetei nu oferă o rețetă ideală pentru aceasta, dar arată că, printre cele mai preferate activități de către femei, ar fi cina într-un restaurant (30%), mersul la un film (23%), o mică excursie în afara orașului (19%), pregătirea unei cine împreună (16%) și vizionarea unui film acasă (14%).

Printre ideile nereușite de Ziua Îndrăgostiților s-au numărat statul degeaba ca o metodă de relaxare (34%), jocurile de masă (21%), o ieșire la un spectacol (10%), o ieșire la concert (8%).

Sărbătoarea Sfântului Valentin în concepția bărbaților

 

Datele anchetei arată că ghicirea dorinței bărbaților se poate dovedi a fi un proces mai complicat, decât în cazul femeilor. 36% dintre anchetați au declarat că își doresc un cadou material de la iubita lor, și numai cu 2% mai puțin, adică 34%, se mulțumesc cu petrecerea timpului, într-un mod mai neobișnuit, cu persoana iubită, conform Picodi.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel