VALENTINE'S DAY. BOR, îndemn pentru tineri: Nu supărați sufletele morților

Preoții atrag atenția tinerilor că deși Valentine's Day este o sărbătoare de care se bucură, anul acesta ea coincide cu Sâmbăta Morţilor și "o mare supărare se produce în sufletele lor probabil atunci când cei vii lipsesc de la biserică pentru a merge la petreceri".

Anul aceasta, Sâmbăta Morților pică în aceeaşi zi cu Valentine's Day, iar preoţii nu văd cu ochi buni asocierea. "Din păcate, noi am importat prea multe sărbători din Occident care nu au nicio legătură cu spiritul ortodoxiei şi cu spiritul românesc, până la urmă. Sigur, Valentine's Day este o sărbătoare de care tinerii se bucură, dar care impietează într-un fel semnificaţia Sâmbetei Morţilor sau a Moşilor de Iarnă", a declarat părintele Ştefan Stanciu, preotul paroh al Bisericii "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" – Ghencea, pentru ziarulring.ro.

Părintele a mai susținut că toată suflarea românească ar trebui să se roage pentru sufletele strămoşilor adormiţi, care în această zi vor fi prezente în biserici. "Ei nu lipsesc niciodată de la întâlnirile de pomenire, de aducere aminte despre ei. O mare supărare se produce în sufletele lor probabil atunci când cei vii, fii, nepoţi, strănepoţi sau prieteni, lipsesc de la această întâlnire, pentru că ei nu lipsesc niciodată"

De asemenea, preotul paroh a explicat și de ce este bine ca tinerii să meargă de Sâmbăta Morților la biserică, nu la petreceri: "Se dă de pomană, iar faptul că eşti acolo şi faci rugăciune îi îndestulează pe ei, le potoleşte setea, foamea – bineînţeles, vorbim de setea şi foamea spirituale. Ei au nevoie de dragostea noastră în continuare. Faptul că ne aducem aminte de ei îi bucură tare mult", a mai spus părintele Ştefan Stanciu.

O recomandare similară a fost făcută și de către purtătorul de cuvânt al BOR, părintele Constantin Stoica, potrivit căruia cei care ţin cu adevărat la valorile creştine le vor respecta şi vor ignora sărbătoarea americană. "Cel căruia conştiinţa îi spune că trebuie, în această zi, să şi-i pomenească pe cei adormiţi va face acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel