EXCLUSIV  Valentine's day 2019. Psiholog Maria Dumitrașcu: De ce se sinucid oamenii în zi de sărbătoare

Valentine's day 2019
Valentine's day 2019

Valentine's day 2019. Ziua îndrăgostiților este una dintre cele mai cunoscute sărbători, la nivel internațional, multe cupluri acordând o deosebită atenție cadourilor și declarațiilor și dragoste. 

Valentine's day 2019. Dc News a stat de vorbă cu psihologul Maria Dumitrașcu, care ne-a oferit detalii importante despre Ziua îndrăgostiților.

Valentine's day 2019. "Mi se pare o sărbătoare comercială, preluată de la americani, este o dorință de deschidere spre Occident. Cred că și mass-media are un impact important în acest fenomen, că este promovat foarte mult. Cred că se creează și o presiune socială, adică dacă ceilalți cumpără cadouri, eu de ce să nu cumpăr? Ar trebui sărbătorită ziua iubirii oricând, nu cred că avem nevoie de un motiv neapărat de a sărbători, de a face cadouri”, a spus Maria Dumitrașcu.

Imităm comportamentul celuilalt


Valentine's day 2019. ”Tinerii au un comportament de imitație. Imităm comportamentul celuilalt, ca o presiune socială. Cred că ar trebui mai degrabă să celebrăm Dragobetele. Să fim mai autentici, să ne întoarcem la tradiții", a mai declarat Maria Dumitrașcu pentru DC News.

Valentine's day 2019. "Unele persoane sunt depresive, nu gândesc foarte lucid, fac comparații, văd în jurul lor oameni fericiți și ei nu sunt. Când nu ești fericit, fericirea celuilalt doare. Din această cauză, mulți ajung să se sinucidă de Valentine's Day”, a mai precizat psihologul Maria Dumitrașcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel