Valentin Nicolau a murit. Radu Tudor, cuvinte sfâșietoare

Jurnalistul Radu Tudor a scris despre moartea fulgerătoare fostului șef al TVR Valentin Nicolau. 

Iată mesajul jurnalistului Radu Tudor, publicat pe blogul său

"Ce greu imi gasesc gandurile si cuvintele atunci cand moare un prieten. Sunt bulversat si foarte trist de plecarea prea grabita a lui Valentin Nicolau. Avea doar 54 de ani si zeci de fronturi deschise in viata.

Era proprietarul unei edituri de succes si tinuta, Nemira. Publicasem a doua mea carte la el si ne facusem planuri sa ne vedem in 2015 la un ceai sa-i multumesc pentru amabilitate si rapiditatea tiparirii cartii. Timpul a fugit brusc prin fata lui si ultima noastra revedere va fi cea mai trista dintre toate.

Valentin Nicolau mi-a intins o mina prieteneasca in 2002 sa fac pasul in televiziune. Lucian Sarb a fost cel mai onest partener in acest debut si am pornit la drum. Regretatul Gabi Dobre ma invitase periodic in 2001-2002 la Revista presei la TVRi si acolo m-au remarcat cei doi profesionisti, Nicolau si Sarb. Au fost doi ani frumosi, marcati de o placere profesionala cu totul speciala.

Ma tachina mereu, zambea larg si facea poante reusite ca orice intelectual fin. "Generale, stii prea multe despre servicii si armata. Vorbeste liber si fara emotii, te vei descurca", imi spunea Nicolau de cate ori ma plangeam ca am palmele transpirate de emotia uriasa a unei emisiuni televizate.

A fost un om liber si relaxat, ambitios si cultivat, mereu obsedat de a face concret ceva : sa lase o televiziune performanta editorial si financiar a reusit cu TVR ; un radio elegant a lansat prin Smart FM, o editura in primele din tara – Nemira. La astea se adauga cateva carti, cateva piese de teatru, doi copii si o casnicie reusita. Plus admiratia prietenilor si injuraturile inevitabile in Romania ale celor pe care i-a incomodat.

A studiat geologie si teologie, voia sa vada cu ochii lui si cerul si pamantul.

Dumnezeu sa-l odihneasca!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel