Valentin Jucan, solicitare către Victor Ponta: Întâlnire privind fiscalitatea presei

Valentin Jucan, membrul al CNA, îi solicită lui Victor Ponta să ceară ministrului Finanţelor să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii media despre o eventuală modificare a fiscalităţii presei. 

Valentin Jucan face referire la declarațiile recente făcute de Victor Ponta cu privire la faptul că Guvernul dorește identificarea unei soluții pentru susținerea televiziunilor de știri. Premierul a precizat recent că Guvernul caută un sistem de sprijinire, prin reducerea taxelor, a presei furnizoare de ştiri, precum posturi de televiziune şi radio, în funcţie de proporţia numărului de ştiri în grila de program, nu şi a presei scrise, deoarece aceasta suportă costuri mai mici în online.

"Propunerea lansată de Primul-ministru vizează facilități fiscale exclusiv pentru o anumită parte a mass-mediei, ceea ce cu siguranță ar ridica probleme de discriminare. Această formă, transpusă într-o măsură recent adoptată de Guvern, ar suna în felul următor: reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul 'graham'", spune Valentin Jucan.

Membrul CNA precizează că a avut discuţii cu un fost ministru al Finanţelor, din actualul Guvern, care au vizat posibile măsuri de susţinere a media.

Valentin Jucan îi cere lui Victor Ponta să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii media, în cazul în care Guvernul doreşte modificarea fiscalităţii presei.

"Dacă într-adevăr se dorește modificarea fiscalității presei, în sensul de a o sprijini, îi solicit public domnului Prim-ministru Victor Ponta să ceară Ministrului de finanțe organizarea unei întâlniri cu reprezentanții întregii mass-media, astfel încât să poată fi conturate problemele și soluțiile lor", spune Valentin Jucan, scrie Pagina de Media.

VEZI ȘI: Valentin Jucan (CNA), nouă scrisoare către Victor Ponta și Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel