Valentin Ionescu, ipoteze despre pensii. Comparaţie gunoier - profesor

Eduard Pascu / 26 ian 2020 / 22:50 Salveaza PDF Comentarii

Analistul economic Valentin Ionescu a spus la Realitatea Plus că niciodată un gunoier nu poate încasa salariu cât un om cu studii superioare. 

Întrebat în studio ce treabă are calificarea cu contribuția, fiindcă poți avea trei clase și să contribui la pensie... la un salariu de 200 de milioane de lei vechi... analistul economic Valentin Ionescu a răbufnit: "Nu este adevărat! Este în funcție de ce profesie ați avut și ce calificare ați avut. Pensia se calculează în funcție de profesie și ce salariu ați avut. Fiindcă ați fost încadrat într-o profesie. Ca gunoier, cum dați dumneavoastră exemplu, la bază nu aveți cum să câștigați atâta.

Este o absurditate ceea ce spuneți. Un gunoier nu a avut niciodată cât spuneți și nici nu are.  Pensia se calculează în funcție de contribuție, care este determinată de un venit, care la rândul lui este determinat de o profesie și o încadrare. Deci dacă eu am avut un venit mare acest lucru se datorează faptului că eu am avut o calificare dată de o diplomă, de ce am învățat. Normal dacă am un venit mai mare contribui mai mult. Să nu venim cu absurdități". 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26