EXCLUSIV  Vâlcu: Niciun partid cu scaun la cap nu și-ar dori, ca în această iarnă, să aibă premier / video

Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu
Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu

Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, a declarat, joi, că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus.

 

După destrămarea coaliției de guvernare, jurnalistul Val Vâlcu este de părere că dacă USR ar fi continuat la guvernare, PNL ar fi dispărut.

”Dacă continua să guverneze cu USR, PNL dispărea. Era partidul balama. Lua și el 5%. USR-iștii îi dădeau în cap, luau prim-planul”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Ziaristul a mai zis: ”Eu cred că PSD lasă acum PNL să se uzeze la guvernare. Și cred niciun partid cu scaun la cap nu și-ar dori, ca în această iarnă, să aibă premier”.

”Oricine ar veni la guvernare şi orice ar face, va fi asociat cu criza dramatică prin care trecem. Deci va ieşi prost. De aia spun că premierul acestei ierni va fi unul de sacrificiu într-o logică normală, într-o ţară normală", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media".

VEZI ȘI: Cîțu afirmă că responsabilitatea este singura soluţie 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că responsabilitatea este singura soluţie şi le transmite reprezentanţilor USR şi PSD să lase deoparte interesele politice în această perioadă critică.

"Responsabilitate - aceasta este singura soluţie în acest moment. Cei de la USR şi PSD trebuie să înţeleagă şi să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate şi dorinţa de a găsi soluţii. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Şi, mai important, trebuie să şi arătăm că suntem dispuşi să facem ceea ce spunem. Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate şi liberalism!", a scris Florin Cîţu, duminică, pe Facebook.

Întrebat, duminică, la intrarea în sediul central al PNL, dacă doreşte să facă parte dintr-un viitor guvern condus de Nicole Ciucă, Cîţu a precizat: "Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid... Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie".

Referindu-se la o eventuală preluare a funcţiei de preşedinte al Senatului după ce va instala un Guvern PNL-UDMR, Cîţu a spus: "E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici. Dar, deocamdată, (...) nu se discută aşa ceva. Mă concentrez în fiecare zi pentru a avea majoritatea necesară să trecem acest guvern. Este foarte important. Veţi vedea că şi în programul de guvernare sunt măsuri pe care sunt sigur că le vor susţine şi cei de la USR, măsuri importante, pe care împreună le-am negociat în trecut. Deci, nu cred că e vreo problemă şi acolo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel