Vâlcu îl contrazice pe Ciuvică cu privire la Kovesi: Ăsta e un abuz în serviciu

Dosarul de conflict de interese al premierului ceh Andrej Babiš a fost înaintat Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi. Între timp, Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, şi-a exprimat poziţia față de procurorul-șef european.

"Nu va mai avea parte doar de laude plătite"

"Problema ei mare va fi că nu cred că va putea să practice la fel în UE cum a făcut în Bucureşti pentru că în Bucureşti s-a bucurat de susţinerea lui Băsescu şi de o mega propagandă care s-a extins şi în Europa. În momentul în care şi-a extins şi aria de acţiune în Europa, nu va mai avea parte doar de laude plătite prin ziarele occidentale, ci va avea parte şi de foarte multe critici absolut justificate. Nu văd cum Kovesi, dintr-un procuror stalinist, se va transforma într-un procuror corect european", a spus Mugur Ciuvică, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel, la Antena 3.

"Se vor auzi şi voci critice"

"Doamna Kovesi a fost numită în urma unui concurs tip circ şi concursul a fost doar de faţadă, a fost butaforie. În realitate, a fost o numire politică 100%, în urma unor compromisuri politice făcute la nivelul unor politicieni din Europa. O numire strict politică. Activitatea va fi tot politică. Problema ei va fi că se vor auzi şi voci critice şi faptele ei vor determina vocile critice. Deja, premierul Sloveniei, care este o ţară cât Bucureştiul, a refuzat să îi trimită procurori", a spus Mugur Ciuvică.

"Nu va avea critici din Franţa"

"Pot să-l contrazic pe domnul Ciuvică? Eu susţin existenţa unui FBI european, ar trebui să fie unificate legislațiile. Ar trebui să avem o federalizare a Europei. Asta şi înseamnă, să fim un singur stat, să avem o instituţie din aceasta, dar Parchetul pe care îl conduce doamna Kovesi nu face acest lucru. Se referă strict la fondurile europene. Ca urmare, să zicem în Franţa, unde fondurile europene se duc în agricultură, lucrurile sunt simple. Sunt vizate mai ales ţările din est. Ca urmare, doamna Kovesi nu va avea critici decât din Slovenia, Polonia.

De aia ziceam că îl contrazic pe domnul Ciuvică. Nu va avea critici din Franţa, care nu este vizată. Dacă am avea un FBI din ăsta european şi ar fi integrat, ar putea să o ia pe doamna Angela Merkel, de exemplu, pentru că a venit în România, în criza din 2010, şi a cerut să fie plătite arieratele către firmele germane, lucru care, probabil, i-a dezavantajat pe cei din Portugalia, din Austria sau din Belgia. Dacă vorbim de ramificarea legislaţiilor, ăsta e un abuz în serviciu", a spus Val Vâlcu.

Ce spune șeful de cabinet al premierului ungar despre Kovesi

"Această Laura Codruța Kovesi care a anchetat politicieni ungari în România, pe baza unor acuzaţii inventate, evident că nu este persoana potrivită să conducă o asemenea instituţie. În ţara ei natală, a fost acuzată şi anchetată", a declarat Gergely Gulyas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel