Vâlcu, idee tare. A fost preluată și de către forţele politice. AJUTOR NESPERAT pentru tineri în pandemie

O temă lansată în spaţiul public de către jurnalistul Val Vâlcu a fost preluată şi de forţele politice şi transformată în propunere legislativă. 

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenţia asupra faptului că, urmare a faptului că nu se mai pot organiza nunţi cu un număr mare de invitaţi - situaţie impusă de către autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, mulţi dintre tinerii căsătoriţi se află practic în imposibilitatea de a-şi putea cumpăra o locuinţă.

Aceasta deoarece, sunt văduviţi de banii pe care i-ar fi strâns de la nuntă, sumă care ar fi putut fi folosită ca avans pentru prima lor locuinţă. Este ştiut că băncile solicită avansuri care ajung până la 35 la sută, sumă foarte mare care ar fi putut fi acoperită parţial, în condiţii normale, din banii strânşi la nuntă.

Ideea a fost preluată din zbor şi de către forţele politice

PPU-SL propune înființarea unui Fond de Solidaritate. Denumit 'Locuințe pentru tinerii români', acesta le-ar putea oferi acestora posibilitatea de a-şi plăti avansul pentru noua locuinţă. 

„Am inițiat, împreună cu colegii mei, acest proiect de lege, prin înființarea Fondului de Solidaritate 'Locuințe pentru tinerii români'. Tinerii care sunt căsătoriți și au până în 35 de ani vor putea să acceseze până la 15.000 de euro sumă sau 15% din valoarea locuinței pe care doresc să o achiziționeze”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel