Vâlcu, despre miniştrii USR PLUS: Nu trebuie să-i demită Cîţu. Se vor face singuri de râs

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o serie de comentarii despre criza politică a coaliţiei, despre declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis după numirea noului ministru al Sănătăţii dar şi despre modul în care cei de la USR PLUS au mutat în disputa cu cei de la PNL. 

„Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit decisiv în această criză. Nu cred că domnul Cîţu a luat singur decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu. Dacă rămâneam în cheia agăţării de scaun, nu-l demitea nici până azi. Preşedintele are răspunderea guvernării. Dacă cele trei mini-guverne se fac de râs, fiecare în parte sau toate trei împreună, este şi răspunderea sa.

Din ce a declarat la Palatul Cotroceni e un semnal să coopereze, iar acel document (n.r. –protocolul coaliţiei) este doar un pretext ca, după ce au sărit ca în curtea şcolii, cum spunea domnul Barna, după ce au declarat sus şi tare că nu-l mai vor pe Cîţu, ai 15% din voturi şi doreşti să dirijezi 50% din economia naţională. Nu plecau ei de la caşcaval, de la ministerele bănoase. Tocmai se aşezase domnul Ghinea pe scaun, tocmai domnul Drulă exersa jocul cu ranga, cum să plece acum şi să intre în opoziţie?”, a declarat Val Vâlcu la Metropola TV, după declaraţia de presă de miercuri seara, a preşedintelui Klaus Iohannis.

Cât despre modul în care cei de la USR PLUS au reacţionat imediat după ce Cîţu l-a demis pe Voiculescu şi cum s-au sucit după câteva zilei, Val Vâlcu a spus:

„Domnul Barna şi domnul Tudorache zburau ca păsările migratoare toamna (n.r. – dacă USR PLUS ar fi ieşit de la guvernare) din partid, sau pleca partidul de sub ei; mai rămânea Cioloş singur la Bruxelles. E supărare mare în partid. Cei de sus mai miluiesc cu câte o funcţie, cu câte nişte bani ONG-urile, pregătesc programul european pentru ONG-uri, dar una peste alta, după ce şi-au arătat muşchii şi-au dat seama că nu îi au. S-a văzut şi la vaccinare că sunt cam fleşcăiţi muşchii. Nu ştiau cum să mai dea în pahar. Au mai alergat puţin măslina în pahar până au găsit un text pe care-l flutură triumfător. Că trebuie să arăţi ceva partidului.

Nici nu e nevoie ca Florin Cîţu să-i demită, pentru că-şi dau singuri arama pe faţă. Doar trebuie să-i lase să se facă de râs. Domnul Barna declara că ‘Vlad Voiculescu este cea mai bună opţiune pe care o avem’. Păi atunci ar trebui să ne fie puţin frică, pentru că în criză, într-un minister dificil, într-un moment critic a venit o doamnă care nu e cea mai bună opţiune, fiind mai slabă decât Vlad Voiculescu – cel puţin aşa ne-a spus domnul Barna.”  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel