EXCLUSIV  Vâlcu dă cărțile pe față cu vaccinarea din România: Ideea a fost excelentă! În Franța a fost populism crâncen

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre campania de vaccinare din România. 

"Legat de vaccinuri. DC News a scris de tentativele de a prelua grupul de vaccinare, de a prelua baza de date de la INSP, undeva în ianuarie, moment în care, din informaţiile noastre au fost ameninţaţi cu demisia. Colonelul Gheorghiţă a negat, nu a vrut să recunoască. I-a ameninţat cu demisia: ‚dacă dvs vă puneţi omul, faceţi, dregeţi, eu îmi dau demisia, luaţi şi răspunderea, nu doar imaginea’. Cam asta era ideea.

Propaganda spunea: ‚l-aţi ameninţat pe Gheorghiţă cu demisia?’ Nu! Invers a fost, Gheorghiţă a fost cel care a ameninţat cu demisia. Pentru că vaccinarea, să o spunem pe faţă, a făcut-o armata. Cu ANM, cu DSP, cu orice vreţi, acum nu aveai nici o mie de doze de vaccin. Nu aveai aprobări, nu aveai lanţ logistic, se încurcau în şireturi şi le cădeau pantalonii în vine. Stăteau pe o sută de autorizaţii. Nu aveam nicio vaccinare.

A fost această strategie foarte bună cu păstrarea dozelor de rapel. Ideea de a vaccina întâi medicii a fost excelentă. Populismul crâncen al Franţei, al altor lideri, ‚să luăm bătrânii’... şi ai milioane de bătrâni. Nu mai bine vaccinezi o sută de mii de medici şi ştii că ălora nu le mai e frică, intră în spital şi îngrijesc acei vârstnici, decât să mai ai o sută de mii în plus la vârstnici?

Cred că, în înţelegere cu Voiculescu – de aia spun că s-ar putea să fie o strategie, au vrut să ia chestia asta încă din ianuarie", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel