EXCLUSIV  Vâlcu: Varianta convenabilă pentru ambele tabere după scandalul din coaliţie

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Val Vâlcu a spus care ar fi varianta convenabilă pentru ambele tabere, după scandalul din coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR.

Val Vâlcu a vorbit şi despre o variantă care ar putea conveni ambelor tabere: "Cîţu rămâne 45 de zile interimar, câştigă congresul PNL; cei de la USR PLUS îl elimină pe Darău iar Cioloş şi Barna îşi împart funcţiile la congresul lor, după care se împacă. Spun "asta e, n-avem încotro, nu putem lăsa ţara neguvernată sau iar în mâna PSD-ului" şi revin la guvernare.

Fac şi schimbul de ministere şi de funcţii în Parlament, cu Barna în locul lui Orban la Camera Deputaţilor, iar Alina Gorghiu să fie aleasă președintele Senatului în locul Ancăi Dragu, iar Dragu pusă ministru la Finanţe, iar la Justiţie Predoiu. Îşi vor motiva decizia de a se împăca prin faptul că vine iarna, că vine PNRR-ul, că e nevoie de responsabilitate în astfel de situaţii dificile".

Premierul l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției Stelian Ion

Premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor. „Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăugat Cîțu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși acest moment”, a mai spus premierul citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel