EXCLUSIV  Banc tare cu Brejnev și Gorbaciov, în contextul protestului de la sediul PSD

Val Vâlcu a amintit un banc de dinaine de 1989, în contextul protestelor care au avut loc în faţa sediului PSD.

"Amintesc un banc din 'Epoca de Aur': se plimbau Brejnev cu Gorbaciov pe la Yalta pe plajă şi discutau despre cum să facă bugetul pe anul viitor. Zice unul: ‚dom’le, ar trebui să mai investim în clădiri, în dotări. Unde să dăm bani, la grădiniţe sau la închisori?’ La care celălalt răspunde: ‚La grădiniţă am mai fost, nu ne mai întoarcem la grădiniţă, hai să investim în închisori’", a spus Val Vâlcu la emisiunea „Deferiţi mass-media”.

"În perspectiva acestui banc comunist, mă gândesc nu că protestează poliţiştii de la rutieră, că asta e, rămâi fără carnet, dar protestează poliţiştii de la penitenciare în faţa PSD-ului. Cum a făcut PSD de şi-a pus în cap profesori, poliţişti, cadre medicale?", l-a întrebat jurnalistul pe Cozmin Guşă.

"Mare lucru nu ştiu dacă a făcut PSD-ul, dar este limpede că este o mână nevăzută care se mişcă pe acolo şi care-i trimite pe toţi în faţa sediului PSD. (...) PSD a dus-o mult prea bine în ultimele săptămâni, i s-a dat cam tot ceea ce şi-a dorit şi acum trebuie să mai deconteze", a răspuns Guşă.

VIDEO: 

Polițiștii, protest la sediile partidelor. La PSD, prima oprire

Poliţiştii au protestat, vineri, în Bucureşti.

„Poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii”, se menţionează într-un comunicat de sindicatul EUROPOL.

Organizaţia sindicală atrage atenţia Guvernului că poliţiştii nu vor mai accepta să pună în aplicare interdicţiile impuse în contextul pandemiei.

„Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele ‘COVIDULUI’. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se precizează într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel