Vâlcea: Stocurile de material antiderapant pentru sezonul de iarnă, asigurate în proporţie de circa 35%

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea au anunţat marţi că sunt în grafic cu pregătirile pentru sezonul de iarnă 2019-2020, în momentul de faţă având asigurat aproximativ 35% din necesarul de materiale chimice şi antiderapante pentru asigurarea viabilităţii drumurilor naţionale care tranzitează judeţul.

"Faţă de săptămâna trecută, am mai aprovizionat încă 2.600 de tone de materiale chimice şi antiderapante, având la această dată 5.635 de tone, adică 35% din necesarul de 17.000 de tone. Clorură de calciu avem 90%, produs ecologic 60% şi nisip 100%", a spus directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

Ea a precizat că, faţa de iarna trecută, Secţia dispune acum de încă trei autobasculante de mare tonaj, echipate corespunzător şi dotate cu lame pentru curăţarea zăpezii, în zona montană intervenindu-se deja încă de luna trecută.

"Pentru că în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie, judeţul Vâlcea s-a aflat sub o informare meteorologică de precipitaţii mixte şi ninsori pentru zonele de munte, s-au emis deja ordinele de începere pentru intrarea utilajelor de deszăpezire în bazele din Vidra, Voineasa şi Brezoi, la Vidra şi Voineasa acţionând pentru că au fost probleme - temperaturi scăzute şi deja a nins", a adăugat Lăcrămioara State.

Şefa Secţiei Drumurilor Naţionale din Vâlcea a spus însă că nu s-a reuşit încă rezolvarea problemei arborilor din apropierea drumurilor naţionale, numai pe DN 7, între Brezoi şi Călimăneşti, fiind 780 de copaci care trebuie tăiaţi de urgenţă.

"O problemă care rămâne nerezolvată este cea a arborilor aplecaţi din zona drumurilor naţionale, care sunt pe proprietăţi private, iar noi nu îi putem tăia. Deşi am făcut adrese şi la primării şi la ocoalele silvice, singura zonă pe care am rezolvat-o parţial este Defileul Oltului. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii ocoalelor silvice, s-au marcat, dar de tăiat nu s-au tăiat nici până la ora aceasta. Sunt 780 de arbori numai între Brezoi şi Călimăneşti", a mai spus aceasta.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, directorul Regiei de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, a precizat că au fost achiziţionate 3.850 de tone de nisip (30% din necesar) şi 200 de tone de sare (25% din necesar), pentru intervenţia în caz de ninsori fiind pregătite 58 de utilaje - 39 ale Regiei şi încă 19 ce pot fi asigurate, la cerere, de 10 firme cu care au fost încheiate convenţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel