Vâlcea: Primăria Râmnicului a achiziţionat peste un milion de saci de gunoi ce vor fi distribuiţi gratuit cetăţenilor

Cetăţenii din Râmnic care locuiesc la case vor primi gratuit, începând de luni, saci menajeri pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, au informat reprezentanţii primăriei municipiului. 

Potrivit sursei citate, municipalitatea a achiziţionat în acest sens aproximativ 1.300.000 de saci, în prima tranşă urmând să fie distribuiţi aproximativ 300.000 către 8.000 de gospodării. Odată cu sacii, cetăţenii vor primi şi pliante informative despre modalitatea corectă de selectare a deşeurilor reciclabile (hârtie, plastic, sticlă şi metal), sacii cu deşeuri astfel colectate urmând să fie preluaţi de către operatorul de salubritate din oraş în aceeaşi zi cu deşeurile reziduale.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au precizat că de la 1 iulie a devenit obligatorie colectarea selectivă de deşeurilor pe patru fracţii - plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deşeuri -, cei care nu se conformează acestor prevederi legale riscând să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, în cazul persoanelor fizice şi între 20.000 şi 40.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel